4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize'de 'doğalgaz' bayramı

Yaklaşık 3 yıl süren çalışmaların ardından Rize'ye doğal gaz getirilmesi, ilde horon ve mehter gösterileri eşliğinde büyük bir sevinçle karşılandı.

Rize'ye doğalgazın gelmesi dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Mehter marşlarının çalındığı törende konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Karadeniz Bölgesi'nde doğalgazın ilk Rize'ye verildiğini söyledi.

Rize'ye doğal gaz getirilmesi fikrini ilk kez kendisinin gündeme getirdiğini dile getiren Bakırcı, "2002 yılında doğalgazı seçim beyannameme koyarak bu konuyu ilk kez Rize'nin gündemine getirdim. Bu o zaman bir çok kişiye hayal gibi geldi. Ama bugün bölgemizde ilk doğalgazı alan il olduk. Sayın Başbakanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rize'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Rize Valisi Kasım Esen de projenin 6,8 milyon dolara mal olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Üç yıl süren çalışmalar neticesinde 117 kilometre mesafeden doğalgaz borularla ilimize taşındı. Bu proje yaklaşık 6,8 milyon dolara mal oldu."
Öte yandan firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Rize'de bulunan 21 mahalleden 17'sinin ilk etapta gaz alacağı, kalan mahallelere de en kısa sürede doğal gaz verileceği ifade edildi.

Yapılan konuşmaların ardından Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve protokol mensupları düğmeye basarak şehre ilk doğalgazı verdi. Şehre doğalgazın gelişi kemençeler eşliğinde geç saatlere kadar horonlar oynanarak kutlandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 10:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?