7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Doğalgaz abone sayısı artıyor

TOKAT'TA DOĞALGAZ VERİLEBİLECEK ABONE SAYISI 12 BİN 500'E ÇIKACAK

Tokat'ta yapılacak yatırımla yılsonu itibariyle doğalgaz verilebilecek abone sayısının 12 bin 500'e çıkacağı bildirildi.

2008 yılı ekim ayından itibaren doğalgaz kullanmaya başlayan Tokat'ta 2009 yılı sonu itibariyle bin 300 binaya ulaşılarak, yaklaşık 9 bin aboneye gaz verilecek duruma geldi.

2010 yılı yatırım planı içerisinde ise 15 kilometre yatırım yapılacak olup yaklaşık 12 bin 500 aboneye gaz verecek duruma geleceği bildirildi. Tokat Amasya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Tokat İşletme Sorumlusu Resul Korkmaz, bu sene içerisinde Yeşilırmak Mahallesi'nin tamamı, 600 Evler Mahallesi, Kaleardı Mahallesi, Semerkant, Gülbaharhatun Mahallelerinin bir kısmı yatırım planına dahil edildiğini kaydetti.

Korkmaz, aboneliğini yaptıran vatandaşların ileride gaz kullanımında bu konuda problem yaşamamaları için, yetki verilmiş firmalara tesisat yaptırmaları gerektiğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 16:45:02
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 16:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayhan Altınordulu IP: 78.187.36.xxx Tarih : 5.05.2010 12:23:07

Doğalgazın memleketimize gelmesine sevindik, bu habere de sevindik, velakin bizim mahallelerin unutulmasınada üzüldük neden mi biz tokide ikamet eden 1250 haneden ibaret bir yerleşim bölgesiyiz iç tesisatlarımız bile hazırken bu bölge neden es geçiliyor bu seneki yatırım planında neden yokuz halbuki bizim orası bırakın bir mahalle nüfusunu neredeyse birkaç ilçemizden bile büyüğüz biz bekliyorduk ki bu yaz bizim oraya doğalğazın gelmesi çok kuvvetli ihtimal halbuki yatırım planında bile gözükmüyoruz üzüldüğümüzü ifade etmek istedim. Zaten biz oralar gözden çıktı nedenmi 2-3 yıldır göze gözüken hiç bir önemli yatırım yapılmıyor ne yol, ne ışıklandırma, ne önem arzeden yerlere ihate duvarı, ne ağaçlandırma, ne çevre düzeni, ne temizlik, ne kanal güzerğahının asfaltlanması, ne kanalın kapatılma çalışması, ne okul yoluna bir önlem alınarak yavrucukların tozdan çamurdan arındırılması, daha sayalım mı ben orada ikamet edeli üç sene oldu gerçek anlamda bir tek çivi dahi çakılmadı ancak bekledik belki bugün belki yarın ama sonuç sıfır ben isterdimki yetkililerin arada bir gelip bir çayımızı içerek gece gündüz oraların durumuna bakılıp raporlarının tutularak sırasıyla bir ucundan tutularak yavaş yavaş birşeylerin yapılmasını ama yok yazık bu kadar yer yapılıp milleti birşeyler sahibi yapmak isteyipte sonuçta yüz üstü bırakmakta ayıp oluyor işte bizim üzüntülerimiz, siz sayın yetkililerden ricamız lütfen bizlerede sahip çıkınız biraz olsun sorunlarımızı çözünüz bunu bekliyoruz. Sayğılarımla.......