7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Gazi Osman Paşa anıldı

PLEVNE KAHRAMANI GAZİ OSMAN PAŞA'NIN 110. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, 110. ölüm yıl dönümünde memleketi Tokat'ta düzenlenen törenle anıldı.

Gazi Osman Paşa Anıtı önünde tören, çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek bir konuşma yaptı. Bu anlamlı günün devlet töreni zoru ile düzenlenmiş bir gün olmadığının altını çizen Başkan Çiçek, ayrıca Gazi Osman Paşa'nın torunu Bülent Osman'ın ilk defa Tokat'a geldiğini hatırlattı. Başkan Çiçek, "Daha önce gelememişlerdir. Daha önce gelememelerinin sebeplerini biliyorsunuz. Dünyada tarihine sırt çeviren, bu toprakların

Türk yurdu olması için çaba sarf eden bir sürü insanımız gibi maalesef ona da ülkeye girme yasağı konulmuş ve uzun yıllar Paris'teki sürgün yaşantısının sonucunda ülkeye giriş serbestiyeti verildikten sonra üzüntülü bir şekilde dedesinin doğduğu toprakları ziyaret etme fırsatı bulmuştur. Tarihine küfreden, karalayan, tarihini kara leke olarak değerlendiren hiçbir toplumun gelişme şansı yoktur. Ama maalesef biz bunu Türkiye'de belirli dönemlerde yaşadık. Umut ediyoruz ki bundan sonraki süreçte yaşamayız. Biz

tarihimizle, atalarımızla gurur duyuyoruz. Biz bugün bu ülkeyi ne kar çok seviyorsak, onlar bu ülkenin daha genişini bizden daha çok seviyordu. Atamıza, paşamıza sahip çıkıyoruz" dedi.

Başkan Çiçek'in konuşmasının ardından 48 Piyade Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Özgür Coşkun ise konuşmasında, Gazi Osman Paşa'nın askeri kişiliği ile ilgili bilgi verdi. Programda öğrenciler tarafından Gazi Osman Paşa ile ilgili şiirler okundu.

Törene Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Vekili 48. Piyade Alay Komutanı Kıdemli Albay Fahrettin Dörtkol, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Abdulkadir Akın, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, mülki ve askeri erkan katıldı.

PLEVNE KAHRAMANI GAZİ OSMAN PAŞA'NIN 110. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ
PLEVNE KAHRAMANI GAZİ OSMAN PAŞA'NIN 110. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:53:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 13:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?