3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

GOÜ'de mezuniyet sevinci

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (GOÜ) 20. mezuniyet töreni heyecanı yaşadı.

Tokat GOÜ Taşlıçiftlik Kampüsü'nde yapılan törene öğrenci velileri
ve yakınları yoğun ilgi gösterdi. 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreninde konuşma yapan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitenin ilk kez öğrenci alacağı Diş Hekimliği Fakültesi'nden 30 yıllık Ziraat Fakültesi'ne kadar 47'si lisans, 72'si ön lisans olmak üzere 119 farklı bölüm ve programda, eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Bu yıl mezun olan 4 bin 500 öğrenci ile birlikte mezun sayısının 40 bin üzerine çıktığını ifade eden Rektör Şahin, üniversiteye yeni eğitim ve öğretim döneminde kayıt olacak öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayısının 25 bin üzerine çıkacağını söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, konuşmasında öğrencilere yollarının ve bahtlarının açık olmasını dileyerek, "Ülkemizin yarınları için gelecekleri görevde daha güzel bir şekilde ülkemize hizmet etmek için yarınların siyasileri, meslek sahipleri olarak ülkemizin bayrağını daha iyi bir noktada dalgalandırmak için kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise üniversiteden mezun olan birçok öğrencinin gönüllü turizm elçisi olacağını söyledi. Mezuniyet töreninde gurur yanında hissettiği umudu da paylaştığını belirten Vali Taşkesen, "Birlikte yaşama ve birlikte çalışma kültürünü geliştirebildiğimiz sürece sahici manada reform yapmış oluruz. Bu kültür bizi üretken ve özgür üniversiteye de götüren yoldur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere diplomaları törenle verildi. GOÜ'den mezun olan 4 bin 500 öğrenci tören sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak 10. yıl marşı eşliğinde sevinç yaşadı. Mezuniyet töreni Ayna konseri ile sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2013 Salı 17:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?