7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Karne alıp tatile girdiler

TOKAT'TA KARNE HEYECANI

Türkiye genelinde yaklaşık 15 milyon öğrenci ile birlikte Tokat'ta da 125 bin 117 öğrenci karne aldı.

Tokat'ta, 423 ana sınıfında 8 bin 437 okul öncesi, 493 ilköğretim okulunda 84 bin 796 ilköğretim, 72 ortaöğretim kurumunda 31 bin 884 ortaöğrenim öğrencisi olmak üzere toplam 125 bin 117 öğrenci karne aldı.

Gaziosmanpaşa İlk Öğretim Okulunda düzenlenen törene katılan Vali Şerif Yılmaz, velilere ve öğrencilere nasihatlerde bulundu. Tatilde öğrencilerden kitap okumayı ihmal etmemelerini isteyen Vali Yılmaz, "Çok yorucu bir eğitim yılının ardından tatile gireceksiniz. Tatilde gezmeyi, dinlenmeyi ihmal etmeyin, okuma alışkanlığınızdan vazgeçmeyiniz. Tatilde, seyahatte, yolda da olsa muasır medeniyet seviyesine ulaşmamız için muhakkak okumak gerekiyor. Kitabınızı yanınızdan eksik etmeyiniz. Bazılarınızın karnesinde kırıklar olabilir. Ama hiçbir şey insan hayatından geleceğinden önemli değildir. Hem velilerimize hem öğrencilerimize sesleniyorum. Bunları normal karşılayalım, çocuklarla aramıza mesafe koymayalım" dedi. Vali Yılmaz, konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ile karnelerini takdim etti. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Vali Yılmaz, imza dağıttı.

GOP İlköğretim Okulundaki törenin arından Vali Mehmet Özgün ilköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi spastik engelli Yasin Bıçakcı'yı evinde ziyaret eden Vali Yılmaz, 30 engelli öğrencinin evinde eğitim gördüğünü söyledi. Yasin'in de bu öğrencilerden birisi olduğunu ifade ederek başarılarından dolayı teşekkür eden Vali Yılmaz, öğrenciye karnesini takdim etti.

TOKAT'TA KARNE HEYECANI
TOKAT'TA KARNE HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 13:38:01
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 14:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?