3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Meteorolojik uyarı!

Batı ve Orta Karadeniz'deki bazı iller için "yıldırım, buzlanma ve don" uyarısında bulundu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Batı ve Orta Karadeniz'in bugünden itibaren Ege Denizi üzerinden gelen yağışlı havanın, yarından itibaren ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi.

Bugün beklenen yağışlı havanın gece Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun ve Amasya çevrelerinde, yarın sabah ise Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olmasının beklendiğinin kaydedildiği açıklamada, yağışların Kastamonu ve Çorum çevrelerinde sağanak, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, sıcaklıkların bölgenin genelinde 10-14 derece azalacağı, pazartesi gününden itibaren ise yeniden yükselişe geçeceğinin tahmin edildiği vurgulanarak, sıcaklık düşüşü ile iç ve yüksek kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının beklendiği, ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği yıldırım, buzlanma, don, ulaşımda aksama, baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması ve gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi

AA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma 21:28:26
Güncelleme :23 Mart 2013 Cumartesi 18:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?