7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

OKA Yönetim Kurulu toplandı

OKA YÖNETİM KURULU TOKAT'TA TOPLANDI

Tokat Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz, OKA’nın Avrupa Birliği Kalkınma Ajansları Birliği’ne üye olarak, bölgenin Avrupa ve dünya platformlarında en güzel şekilde temsil ve tanıtımını yapmayı hedeflediklerini söyledi.

OKA Yönetim Kurulu Toplantısı Tokat Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Genel Meclis Başkanları ve TSO Başkanlarının katılımıyla yapıldı. Tokat Valiliği Kütüphanesi’nde yapılan toplantıda OKA Yönetim Kurulu tarafından Kalkınma Ajansı personel alım süreci değerlendirildi. 2-4 Şubat 2010 tarihlerinde Samsun'da Kalkınma Ajansı'na ait toplantı salonunda gerçekleştirilen yarışma sınavını kazanan uzman ve destek personeli adaylarının görevlendirme işlemleri görüşüldü. Ayrıca, Kalkınma Ajansı'nın Avrupa Birliği Kalkınma Ajansları Birliği’ne üyelik konusu ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgede Kalkınma Ajansı tarafından 30 Aralık 2010 tarihinde başlatılan teklif çağrısı kapsamında 14.5 milyon TL hibenin bölgede faaliyet gösteren KOBİ’lere kullandırılmasını öngören Mali Destek Program Uygulama sürecinin devam etmekte olduğunu söyledi. Yönetim kurulu tarafından bu program kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirilerek, uygulamadan bölgedeki vatandaşların ve KOBİ'lerin en etkin bir şekilde faydalanmasını sağlayacak tedbirleri görüşüleceğini ifade eden Vali Yılmaz, Avrupa Birliği Kalkınma Ajansları Birliği’ne üyelik konusu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Vali Yılmaz, "Kısaca, EURADA diye bilinen bu birlik; kar amacı gütmeyen, bölgesel kalkınmayı Avrupa Komisyonu'nun hizmetleriyle destekleyen iyi uygulamaları üyeleri arasında paylaşan, üyeler arasında uluslararası işbirliklerini destekleyen bir kuruluştur. Bu birliğin Avrupa Birliği içerisindeki ülkelerden toplam 150 kalkınma ajansı üyesi mevcuttur. Aynı zamanda bu birliğin Ekonomik Kalkınma Konseyi ile güçlü uluslararası ilişkisi mevcut olup, Çin, Japonya, Avusturya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerle de ekonomik kalkınma ağı mevcuttur. Bu nedenle Kalkınma Ajansımızın bu birliğe üye olarak ve faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirerek bölgemizin Avrupa ve dünya platformlarında en güzel şekilde temsil ve tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Bölgesel Kalkınma Birlikleri ile ekonomik kalkınma politikaları konusunda işbirliği içinde çalışarak onlarla yakın diyalog oluşturmayı ve bu sayede yüksek kalitede fırsatlar elde etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Vali Yılmaz'ın açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

OKA YÖNETİM KURULU TOKAT'TA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 16:22:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 22:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?