7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Seyyar Eğitim TIR'ı Tokat'ta

SEYYAR EĞİTİM TIR'I TOKAT'TA

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre bilinci ve çevre duyarlılığını artırmak amacıyla hazırladığı seyyar eğitim TIR'ı Tokat'a geldi.

Vali Şerif Yılmaz, İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci ve Çevre Orman Bakanlığı'na bağlı daire müdürlerini makamında kabul etti. Ziyarette Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Eğitim TIR'ı ile ilgili bilgi veren İkinci, ayrıca Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun mektubunu Vali Yılmaz'a takdim etti. Vali Yılmaz, Bakan Eroğlu'nun gönderdiği mektubu okuyarak basın mensupları ile paylaştı. Bakan Eroğlu'nun Türkiye'de çevre adına son yıllarda güzel gelişmelere imza atıldığı yönündeki mektubunda "Çevre ve Orman Bakanlığı olarak, soluduğumuz havayı, içtiğimiz suyu, üzerinde ekip biçtiğimiz toprağı, yeşil hazinelerimiz ormanları bir bütünün parçaları olarak görüyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Bakanlığımın mesuliyet alanında bulunan çevrenin korunması hususu; ülkemizin refahı ve gelecek nesillerin daha sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı nazar-ı dikkate alındığında müşterek hareket etmemizi mecburi kılmaktadır" şeklindeki bilgilere yer verdi. Vali Yılmaz ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığı'na Tokat'a göstermiş olduğu ve ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

Vali Yılmaz'ı ziyaret programının ardından İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, Cumhuriyet Meydanı'na konuşlanan Çevre ve Orman Bakanlığı Seyyar Eğitim Aracı ile ilgili bilgi verdi. İkinci, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre bilinci ile çevreye olan duyarlılığının arttırılmasını sağlamak amacıyla eğitim programının tanıtımı amacıyla başlattığı kampanya çerçevesindeki Eğitim TIR'ının Tokat'ta öğrencilere yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunacağını kaydetti.

SEYYAR EĞİTİM TIR'I TOKAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 12:51:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 13:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?