8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Turhallı çiftçilere büyük kolaylık

TURHALLI ÇİFTÇİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

Yapı Kredi Bankası Turhal Şubesi ile Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi işbirliğinde kooperatife üye olan üreticilere özel 8 ay vadeli faizsiz ve komisyonsuz kredi kartı verileceği bildirildi.

Türkiye bir ilk olma özelliği taşıyan uygulamadan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne üye 79 bin çiftçi faydalanması bekleniyor. Çiftçiyi faiz yüküne sokmadan tüm tarımsal girdilerini faizsiz olarak temin etmesi ile mahsulü kolayca ödemeleri hedefiyle yapılan protokolle çiftçilerin finansal sorunlarını çözmesinde katkı sağlaması amaçlanıyor. Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde yapılan törende konuşma yapan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Yalçın Bekler, çiftçilerin menfaatlerini düşünerek bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu projeye ek olarak kooperatifin çiftçinin en büyük tarım girdisi olan mazotunda bu kartla faizsiz 8 ay vade ile alımını sağlamak için akaryakıt istasyonu kurulacağını belirten Bekler, sebze üretimi yapan kooperatif ortakları için de yaş sebze, meyve tasnif ve paketleme tesisi ile soğuk hava deposu yapılacağını söyledi. Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ile Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise projenin çiftçilere büyük katkı sağlayacağı vurguladı. Yapı Kredi Bankası Turhal Şube Müdürü Ekrem Gülhan, banka olarak çiftçileri desteklemek amacıyla oluşturdukları tarım destek paketinin içerisinde tarım sektörüne yönelik ihtiyaç kredisinin de yer aldığını açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen başta olmak üzere diğer protokol üyeleri trio kartları çiftçilere takdim etti.

TURHALLI ÇİFTÇİLERE BÜYÜK KOLAYLIK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:43:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 17:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?