8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Turhal'a modern terminal

Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak Zile, Amasya ve Köy Minibüs Terminali ve Kültür Evi'nin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Kaymakam Saadettin Yücel, AKP Tokat Milletvekilleri Resul Tosun, İbrahim Çakmak,Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal İlçe Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, AKP İl Başkanı Mustafa Boyraz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zile, Amasya ve Köy Minibüsleri Terminali'nin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhallı'ya yakışan bir eser kazandırdıklarını söyledi.

Gözen, eski minibüs terminalinin Turhal'a hiç yakışmayan hoşta olmayan yolcuların ayakta beklediği hatta oturmaya sandalye bulmadığı bir mekan olduğunu ifade ederek, "Şimdi burada inşallah 610 metrekare alan sahip olan ve sadece zemin katta 9 tane dükkanı, 6 yazıhanesi ve üst katta da 11 yazıhane ile büyük bir alanı kısa sürede hizmete açacağız. Müteahhit firma yıl sonunda kadar biterek teslim etmek üzere işi bitireceğini vaat etmiştir. Böyle imkanlar böyle fırsatlar varken bunları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Biz bu yöntemle Turhal'ımıza birçok eser kazandırmaya devam edeceğiz. Ayrıca yağış nedeniyle ertelenen programımıza rağmen durmadık" dedi.

Temel atma töreninde konuşma yapan AKP Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, "Türkiye son 3 senede bir dönüşüm, gelişimi, kalkınmayı sizlerle beraber AKP İktidarı ve AKP belediyeleriyle yaşıyor" diye konuştu.

AKP Tokat Milletvekili Resul Tosun ise konuşmasında belediye başkanlarının verdiği tüm sözlerin arkasında olduklarını ifade ederek, "Yeri ve zamanı geldiğinde bu sözleri tek tek gerçekleştireceğimiz için hesap vermiştik. İşte o hesaplar ortada. Tokat'ın beklediği bir çok projeler gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla Zile Amasya ve Köy Minibüs Terminali'nin temeli atıldı. Sonrasında ise Turhal Kültür Evi'nin inşa edildiği Turhal İlçe Stadyumu yanında yapılan törene geçildi. Turhal Yeni Belediyespor Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgi gördü. Halk oyunları gösterisi sonrasında Başkan Gözen, AKP Tokat Milletvekili Çakmak ile Kültür Evi'nin tuğlasını koydu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 19:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?