8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Tokat'ta Nevruz kutlamaları

Tokat'ta, baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Taşlıçiftlik Kampüsü Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Erdoğan Gürbüz, Türkiye'de Nevruz'un bir bayram olarak kutlandığını ve özbeöz Türk bayramı olduğunu ifade ederek, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Nevruz'u gençlerle, halkla beraber ateş yakarak kutluyordu. Nevruz, baharın başlangıcı, doğanın uyanışı olarak kabul ediliyor. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması son derece önemli. Nevruz'u bugün sizlerle beraber devlet-millet el ele burada bu güzel üniversitede kutluyoruz. Nevruz ateşinin dostluk ve kardeşliğe hizmet etmesini diliyorum" dedi.

GOPÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ise, insanlar tarafından dünyaya çok ciddi zararlar verildiğini söyleyerek, "Neler yapmadık ki, tarım arazilerimize evler yaptık, sel baskınlarıyla insanlarımızı öldürdük. Ozon tabakasını deldik, dünyanın ısınmasına neden olduk, geleceğimizi karartıyoruz. Yaşama şansımızı kendi kendimize yok ediyoruz. Doğa, kendine zarar veren bu insanı gördüğüm kadarıyla affetmiyor. Bir şey daha yaptık; birbirimizi öldürecek silahlar ürettik. Bu savaşlarda silahını üretemeyen, kendini korumak için savunma sistemini geliştiremeyen ülkeler kimi silahlarla birbirlerini öldürdüler. Kardeşlik, dostluk çok güzel şeyler, bu duyguları kaybettik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Salim Gökçe, Prof. Dr. Kamil Veli Nerimanoğlu, Doç. Dr. İsmet Zaatov, Doç. Dr. Elfina Supgatulina, Doç. Dr. Yusuf Habibov tarafından konferans verildi. Konferans programı sonrası Vali Erdoğan Gürbüz, Sağlık Meslek Yüksek Okulu bahçesinde Nevruz ateşini yaktı. Vali Gürbüz, yumurta kırma yarışmasında protokolle yumurta tokuştururken, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altunok yarışmanın galibi oldu. Nevruz programı, öğrencilerin birlikte coşkulu kutlamaları ve yapılan ikramla sona erdi.
Nevruz Bayramı kutlamalarına Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Yıldırım, Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gürsel Sönmezer, 48. Piyade Er Eğitim Alayı Komutanı Piyade Kıdemli Albay Serhat Özmilli ve İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 21:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 195.142.247.xxx Tarih : 22.03.2006 08:48:41
İŞTE TOKAT İNSANINI FARKI NEVRUZ BÖYLE KUTLANIR BİRİLERİNE MAŞA OLARAK DEĞİL..