5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Belediye'den kuyu suyu uyarısı

Balıkesir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, fırın, lokanta, kafeterya, pastane vb. sıhhi işletmelerden alınan kuyu suyu numunelerinde ciddi boyutlarda kirlilik gözlendiği açıklandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, şehirdeki mevcut içme ve kullanma suyunun, modern su arıtma tesislerinde hazırlandıktan sonra şehir şebekesine verildiği, periyodik son nokta kontrolleriyle de fiziki, kimyasal ve bakteriyolojik kirlilik açısından düzenli olarak izlendiği kaydedildi.

Öte yandan, belediye sınırları dahilinde, kuyu suyu kullanan özellikle fırın, lokanta, kafeterya, pastane, vb. gibi sıhhi müesseselerden alınan kuyu suyu numunelerinin yapılan analizlerinde ciddi boyutlarda kirlilik gözlendiği, bu sebeple kuyu suyu kullanan sıhhi müesseselerin, sağlık açısından potansiyel tehlike oluşturduğu bildirildi.

Son günlerde Malatya'da görüldüğü üzere, Balıkesir'de de içme ve kullanma suyu kaynaklı salgın hastalıkların ortaya çıkmaması için, kuyu suyu kullanan fırın, lokanta, pastane, kafeterya, vb. gibi sıhhi müesseselerde kuyu suyu kullanmaktan vazgeçilerek, kontrolleri ve takibi yapılan şebeke suyu kullanması istendi. Belediyenin, şebeke suyu kullanımını özendirici çalışmalar başlattığı öğrenildi.

Bu arada, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren kuyu suyundan vazgeçen sıhhi müesseselerden, mesken tarifesi olan 1.35-YTL/m3 su bedeli alınacağı hatırlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 00:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?