7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

19 Mayıs kutlamalarında boğa dehşeti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 19 Mayıs törenleri sırasında, Kurtuluş Savaşı'nı temsil etmek için kağnıya bağlanan boğalar, sıcağın ve gürültünün etkisiyle aniden huysuzlaşıp öğrencilere saldırdı. Tören alanı birden arenaya dönerken, 2 öğrenci korkudan bayılıp hastaneye kaldırıldı. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçe stadında düzenlenen törende, Kurtuluş Savaşı'ndaki kağnıları temsil etmek için İnegöl'e bağlı Çitli Köyü'nden temin edilen 2 adet boğa, tören alanında gösteri sırasını beklerken, güneşin, kırmızı giysili öğrencilerin ve gürültünün etkisiyle huysuzlaştı. Boğalar, çektikleri kağnı ile birlikte öğrenci gruplarının üzerine doğru koşmaya başladı. Çitli Köyü'nden nezaret için gelen 2 kişinin zaptedemediği boğalar, dehşet saçtı. 

Boğaların üzerlerine geldiğini gören öğrenciler, sağa sola koşuşmaya başladı.
Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden Büşra Vatansever, Kadriye Asa ve Mukaddes Ünver baygınlık geçirdi. Ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülen öğrenciler bir müddet kontrol altında tutulduktan sonra evlerine gönderildi. Kızgın boğalar, emniyet mensupları ile tören alanındaki görevliler tarafından güçlükle zaptedilip, stadyumun dışına çıkarıldı. Büyük panik yaşayan öğrenciler, uzun süre kendilerine gelemedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 18:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?