7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bozbey'e verilen ceza ertelendi

Bursa'da, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla 5 ay hapis ve 2 ay 15 gün memuriyetten men cezasına çarptırılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in cezası ertelendi. 

12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "görevini kötüye kullanmak" suçundan eski İmar Müdürü Ülkü Ö. ve eski Fen İşleri Müdürü Gülay H. ile birlikte yargılanan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in davasında karar çıktı. İzmir yolu üzerindeki bir otomotiv şirketine ait işyerinin kaçak olan bölümlerini yıktırmadığı ileri sürülen sanıklar iddiaları yalanlayarak, yapılan uygulamanın hukuka uygun olduğunu savunmuştu. 

Mahkeme, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle eski müdürler Ülkü Ö., Gülay H. ve Belediye Başkanı Bozbey'e 5 ay hapis, 2 ay 15 gün memuriyetten men cezası verdi. Sanıkların cezası ertelenirken, başkanın avukatları bu cezanın olmaması gerektiğini belirterek, kararı temyiz edeceklerini ifade etti. 

Hakkındaki mahkeme kararını değerlendiren Başkan Bozbey ise, "Benim üzüldüğüm şey, ruhsatlı bir yapıdan dolayı, kanunlara harfiyen uyulan bir yerden dolayı ve üstellik bilirkişi raporunun lehimize olmasına rağmen mahkemenin böyle bir karar vermesine gerçekten çok üzüldüm. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yerel mahkemenin kararı yüksek mahkemeye gidecek" diye konuştu.
Başkan Bozbey hakkında geçtiğimiz günlerde 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevini kötüye kullandığı iddiasıyla verilen 11 ay 10 günlük hapis cezası da bin 700 YTL paraya çevrilerek ertelenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 15:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?