7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Katlı pazar yerleri' takdir topluyor

Bursa’nın merkez Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘katlı pazar yerleri' Bursa sokaklarını kötü görüntülerden kurtarırken, vatandaşların da takdirini kazandı. 

Vatandaşların hem kullanmak zorunda olduğu hem de sık sık şikayet ettiği sokak pazarları kaldırılarak, katlı pazarlar oluşturuldu. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sokak pazarlarının Avrupa Birliği’nin eşiğindeki bir Türkiye’ye yakışmadığını söyledi. Göreve geldikleri andan itibaren Yıldırım’ı var olan kötü görüntülerden kurtarmak için çalıştıklarını hatırlatan Keskin, katlı pazar yerleri projesinin kendileri için öneminin büyük olduğunu belirtti. Önceden sokaklarda kurulan pazar yerlerinin görüntü açısından hiç hoş olmadığını söyleyen Keskin, Bursa gibi bir kente bunların yakışmadığını vurguladı. 

Sokak aralarında kurulan pazarlardan aslında ne vatandaşların ne de esnafın memnun olduğunu hatırlatan Keskin, katlı pazar yerlerinin kurulmasından sonra bunun daha iyi anlaşıldığını söyledi. Yıldırım halkının artık alışverişlerini Selçukbey, Değirmenlikızık, Derebahçe, Mehmet Akif Ersoy Pazar yeri ile Maltepe ve Baruthane katlı pazarlarından yapabildiklerini ifade eden Keskin, "Sebze meyve pazarının kurulduğu pazar günlerinin dışında hizmete sunulan katlı pazar yerleri, araç parklanmalarını önlemek amacıyla otopark olarak kullanılıyor. Kırk yılın sorununu çözdük biz. AB standartlarında hizmete sunduğumuz katlı pazar yerleri ile hem pazar esnafımız, hem de halkımız büyük rahatlık yaşadı. Artık, Yıldırım'da sokak pazarları tarih oldu." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hanife koca IP: 88.248.161.xxx Tarih : 11.07.2008 10:14:09

sayın başkanım çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. bursa mıza çok şey kattığınız malum. ancak ankara yolunun viran görüntüsünden kurtulmasını istiyorum bir vatandaş olarak. hızla gelişmekte olan kentimize o görüntüler yakışmıyor. hiç bir şey yapılamıyorsa, binaların aynı renk boyanmasını sağlayarak en azından görüntüyü bri nebze güzelleştirebilirsiniz diye düşünüyorum. nacizane bir önerim. saygılar...