8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

MODEF Expo kapılarını açtı

İnegöl mobilyasının dünyaya açılan kapısı MODEF Expo açıldı. 

İnegöl'de faaliyette bulunan 108 firmanın katıldığı MODEF Expo, Kültürpark içindeki fuar alanında düzenlenen törenle 3. kez açıldı. 

Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, açılışı yapılan 20. Modef, 3. Modef Expo Fuarı'nın İnegöl'ün lokomotif sektörü olan mobilya sanayii, işadamı, esnafı, belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Mobilyacılar Odası'nın ortaklaşa ve azimli çalışmasının çok güzel bir örneği olduğunu belirterek, "Günümüzde sektörümüz kaliteli ve seri üretimi ile ne kadar başarılı olmuşsa, üretilen mobilyaların yeni pazarlar bulabilmesi için yapılan pazarlama tekniğinde de fuarlarımızın da o denli etkisi ve başarısı bulunmaktadır. Bundan 10 yıl önce sadece yurt içi pazarla yetinen sektörümüz dünya standartlarında üretim yapma aşamasına gelerek bugün yurt dışı pazarları da zorlamaya başlamış ve bir çok ülkeye ihracat yapar duruma gelmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu fuarda stantlarımızın hazırlığından tutun, içindeki ürünlerin ne denli kaliteli, estetik ve 2009 modasını yansıtan çizgileri olduğuna şahitlik edeceksiniz" dedi. 

Fuarın mobilyacı esnafına, İnegöl'e ve sektöre hayırlı olmasını dileyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, "İnegöl mobilyası sektörde hızla ilerlemeye devam ediyor. Her geçen yıl yükselen bir trentle, İnegöl mobilyası fuarcılık anlamında da önemli bir noktaya geldi. Bugün geldiğimiz noktada iç piyasaya ve yurt dışına yönelik olarak yılda iki farklı fuarla sektörde yerimizi alıyoruz. Türk mobilya sektörünün merkezi olma yönünde hızla ilerleyen kentimizde yılda iki defa düzenlediğimiz mobilya fuarı ile mobilya sanatımızı atık dünya vitrinine taşıyoruz. Mobilya başkenti İnegöl hedefimize adım adım yaklaşmanın haklı gururunu taşıyoruz. MODEF fuarlarımız İnegöl Mobilyasının tanıtım ve pazarlamasında önemli bir misyon üstlenmiştir.. MODEF EXPO 2008, bu hedefin somut bir göstergesi olarak karşımızda duruyor. MODEF olarak daha organizeli bir şekilde uluslar arası fuarımızı hem içte hem dışta daha geniş kitlelerle buluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenigül ise, "Önce üretip sonra satarak kazanacaksınız. Refah seviyesi yüksek toplumlar her alanda güçlüdür. Bursa 2007 yılında toplam 9,7 milyar dolar ihracat yaptı. Bu rakamlar İstanbul'dan sonra 2. sırada yer alıyor. İthalatı ise 10,5 milyar dolardır. İnegöl 700 milyon dolar ihracat, 453 milyon dolar ise ithalat yapıyor. İnegöl'ün, Bursa'ya göre ihracatı, ithalatında fazladır. Çalışkan İnegöllüler bunu başardı. Özellikle mobilya sektöründe İnegöl'ün ülkemizde önemli yeri var. Mobilya denince ilk akla gelen İnegöl oluyor. Buda bir fuarla taçlandırılıyor. Mobilyacımız üretiyor ve yapılan bu fuarla da fazla satıyor. Bu fuarlar ülkemizde çok sayılı ilçelerde var. Birçok ilimiz bu tür fuarların altından kalkamaz. İnegöl bunu yıllardır çok güzel bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu başarıda emeği olanları kutluyorum" diye konuştu. 

Fuar açılışına AK Parti Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Ali Kul ile çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından fuar gezildi. Modef Expo 9 Kasım 2008 tarihine kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 21:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?