7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Restoran önünde şüpheli ölüm

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bir kişi restoran önünde silahla vurularak hayatını kaybetti. Olayın cinayet mi, kaza kurşunu sonucu mu meydana geldiği balistik inceleme sonrasında ortaya çıkacak. 

Edinilen bilgiye göre, Selçukbey Mahallesi Prof. Tezok Caddesi'nde meydana gelen olayda Habib Zengin (51) yeğeni olduğu öğrenilen Metin K. (34) ile bir restoranda alkol aldı. Ardından ikinci bir restoranda giden dayı-yeğen burada da bir süre alkol aldıktan sonra dışarıya çıktı. Bir el silah sesi duyan çevre sakinleri, kaldırımda bir kişinin kanlar içinde yattığını bir şahsın da Eğitim Caddesi'ne doğru koşarak kaçtığını gördü.İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Habib Zengin'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Soruşturmayı genişleten polis, firar eden Metin K.'yi sabaha karşı ikamet ettiği İnegöl Yenice'de evinde gözaltına aldı. Metin K.'nin olayda kullanılan tabancayı evinin bahçesine gömdüğü belirlendi. Suç aleti tabanca çıkartılırken, zanlının sorgulanmasına başlandığı bildirildi.
 
İfadesi alınan Metin K., dayısının silahla oynadığını belirterek, "Silahla oynuyordu, onu uyardım. Beni dinlemedi. Ne olduğunu anlamadan dayımın elindeki silah patladı ve yere düştü. Korkudan yere düşen silahı aldım ve İnegöl Yenice'deki evime kaçtım. Ama ikimiz de çok alkollüydük ne olduğunu tam hatırlamıyorum" dedi. 

2 çocuk babası olan Habib Zengin'in suç kaydının bulunduğu yeğeni Metin K.'nın baba olmayı beklediği öğrenildi. Habib Zengin'in cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 14:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?