7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Türkiye Okuyor' kampanyası büyüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasının Bursa ayağı başladı. 30 okulun katıldığı törenlerde Vali Şahabettin Harput ve idari amirler tarafından bin 500 kitap öğrencilere dağıtıldı. 

Orhangazi Parkı'nda yapılan törenlerde ilköğretim ve lise dengi 30 okuldan öğrenciler ve öğretmenler bir araya geldi. Vali Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile belediye temsilcileri ve idari amirler katıldı. Projenin Bursa için hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Harput, "Hedefimiz proje çerçevesinde insanlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bizim toplum olarak bilim açlığımız var. Tüm ülkede olduğu gibi Bursa'da da kampanya çerçevesinde birçok faaliyet başlayacak. Okullarımızda bundan sonra her pazartesi ilk dersin başında 10 dakikalık kitap okunacak. Kıraathane ve kafelerde kitaplıklar oluşturulacak. Halkımızı kitap okumaya duyarlı bir toplum haline getirmeliyiz" dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput ve protokol üyeleri bin 500 kitabı öğrencilere dağıttı. Öğrenciler dağıtılan kitaplardan alabilmek için bir biriyle yarıştı. Vali Harput, protokol üyeleri ile 30 okuldan öğrenci ve öğretmenler kortej eşliğinde, şehir kütüphanesine yürüdüler.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?