18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Toplu konut hamlesi

Yıldırım Belediyesi'nin ilk toplu konut projesine ilk kazık çakıldı.

Toplam 492 konutun yapılacağı Yiğitler Mahallesi'ndeki 28.5 dönümlük araziye ilk kazığı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, başkan yardımcıları Şakir Ermiş, Mustafa Karakoç ve müteahhit firma Begüm İnşaat firmasının sahibi Berat Tunakan çaktı.

Daha modern bir ilçe hedefine ulaşmada önemli bir adım olarak değerlendirilen toplu konut hamlesini başlatan Başkan Özgen Keskin, Yıldırım Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile startı verilen konut çalışmasının önümüzdeki yıl biteceğini müjdeledi.

Sosyal donatı alanlarının yanı sıra lise, pazar yeri, otopark ve yeşil alanlarını bünyesinde barındıracak olan alana toplam 13 blok inşa edileceği ve binaların zemin +9 kat olacağı bildirildi.

İlk kazma vurulmasına rağmen vatandaşların başvurularını inşaat biraz ilerledikten sonra yapabileceklerini belirten Başkan Keskin, başvuruda aranılan şartlar arasında Yıldırım İlçesi'nde oturma ve üzerine hiçbir gayrimenkulun bulunmaması olduğunu söyledi.

Ayrıca Yıldırım Belediyesi'nin Akçağlayan Mahallesi'ne de yapılacak 780 toplu konut temel atmasının ise önümüzdeki bahar aylarında gerçekleştirileceğini belirten Keskin, "Belediye olarak bizim amacımız, vatandaşımızı olabildiğince ucuz, kaliteli ve uzun vadeli ödemelerle ev sahibi yapmak. Devlet-vatandaş el ele olursak, daha modern bir Yıldırım'a en kısa zamanda ulaşırız" dedi.

Keskin, Bursa'nın projesini Bursalı bir firmanın kazanması ve yapması sebebiyle daha huzurlu olduklarını ifade ederken, Begüm İnşaat Sahibi Berat Tunakan, "Bu bizim TOKİ ile ilk işimiz.

İlk işimizi Bursa'da yapmayı hak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, çalışmalarımızı kaliteli yaparak en kısa zamanda bitirmektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 15:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?