30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

105. yıl anısına 105 çiçek

Çanakkaleli Galatasaray taraftarları Galatasaray Kulübü'nün 105. kuruluş yıldönümü sebebiyle Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri ve Galatasaraylı kahramanları anmak üzere, Çanakkale Boğazı'na 105 adet sarı ve kırmızı çiçek bıraktı.

Ultraslan Çanakkale Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlikte öğle saatlerinde Çanakkale Şehir İskelesi önünde bir araya gelen Sarı-kırmızılı taraftarlar ellerinde 105 adet sarı ve kırmızı çiçekle Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri ve Galatasaraylı kahramanları anmak üzere yürüyüşe geçti.

Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş'ın da katıldığı etkinlikte yaklaşık 200 metrelik şehir iskelesi üzerinde yürüyüşe geçen taraftarlar daha sonra ellerindeki 105 adet sarı, kırmızı çiçeği Çanakkale Boğazı'na bıraktı.
 

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan UltrAslan Çanakkale Temsilcisi Gürkan Düzenli, Galatasaray Kulübü'nün kuruluşunun 105. yılında vefa ve minnet borçlarını ödemek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri ve Galatasaraylı kahramanlarımızı anmak üzere, Çanakkale Boğazı'na 105. yıl anısına 105 adet sarı kırmızı çiçek bırakacağız. UltrAslan Çanakkale olarak bugün burada sadece Galatasaraylı kahramanlarımız değil, vatan savunmasında, din, dil,ırz,mezhep ayrımı gözetmeksizin, aynı amaç uğrunda, yan yana, omuz omuza mücadele veren, tarihe adını altın harflerle "Çanakkale Geçilmez" olarak yazdıran bütün vatan evlatlarını da saygı, minnet ve özlemle anıyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 17:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?