5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

5 bin kişi hayır yemeğinde buluştu

Çanakkale‘nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde belediye hac farizasını yerine getiren vatandaşlarla işbirliğinde hayır yemeği düzenledi. 

Liman içinde gerçekleştirilen ve 5 bine yakın kişinin katıldığı hayır yemeğinde 21 hafız da Kur’anı Kerim okudu. Öğle namazından sonra dağıtımına başlanan yemekleri sıraya girerek alan vatandaşlara yöresel yemekler olan keşkek, tavuklu pilav, nohut, kavurma, irmik helvası ve ayran dağıtıldı. 

Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy yemekteki amaçlarının dostluğu sağlayıp kaynaşmayı arttırmak olduğunu belirterek, yemek için herkesin bir yürek olarak gerekeni yaptığını söyledi. 

Ayrıca yemek esnasında vatandaşlara hacdan getirilen hurmalar da ikram edildi.
Öte yandan hafta sonunu değerlendirip Küçükkuyu ve yöresine gezmeye gelen Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinden 40 kişilik bir gurup da yemek dağıtımına gönüllü olarak destek verip dağıtımında çalıştı. ÇOMÜ Halkla İlişkiler Gurubu üyesi Elif Öztur, “Kendimizi halkla ilişkiler gurubu olarak üniversite ile Çanakkale arasında da bağlantıyı sağlamak görevli hissediyoruz. Küçükkuyu hayırında da doğal olarak kendimizi görevliymiş gibi kabul ettik” dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 09:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?