30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Akdağ'dan hastane müjdesi!

BAKAN AKDAĞ'DAN ÇANAKKALE'YE 400 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çanakkale'ye 400 yataklı yeni devlet hastanesi yapılacağını açıkladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak valiliği ziyaret etti.

Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ile bir süre görüşen Bakan Akdağ, Atalık'ın Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptığı dönemde sağlıkta dönüşüm programına büyük katkılar sağladığını belirterek, "İllerimizde sağlıkta dönüşüm programının nereye geldiğini tespit etmek üzere değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Çanakkale'de de bu toplantılardan birini yapacağız. Ayrıca sağlık

personeliyle de bir toplantı yapacağız. Bu, sağlık personelimizin geri bildirimini doğrudan kendi bakanına yapmasını kolaylaştıran ve benim çok yararlı bulduğum toplantı olacak" dedi.

Akdağ, Çanakkale'ye verdikleri sözlerin büyük kısmını yerine getirdiklerini hatırlatarak, "Özellikle ambulans helikopterlerden birini Çanakkale'de konuşlandırdık. Bunun dışında Çanakkale'de aile hekimliği 12 Temmuz'da başlıyor. Bu arada Çanakkale'ye mutlaka yeni bir hastane yapmak istiyoruz. Mevcut hastanelerde iyileştirmeler yaptık. Ancak elimizdeki binalarda bundan daha fazlasını yapmak mümkün değil. Onun için yeni bir hastane için arsa araştırması sürüyor. Şehrin bütün dinamikleri bu işe destek

olmalı. Belediyelerimiz de imar noktasında süratle hareket etmeli. Çünkü biz bu yıl yeni hastanenin ihalesini yapmak istiyoruz. 400 yataklı, tahminen 70 bin metrekare kapalı alanı olan modern bir hastane yapmak istiyoruz. Böyle bir yatırımın bugünkü değerine bakacak olursak, 70 bin metrekare kapalı alanı olacağına göre, 70 milyon lira sadece inşaat bedeli olacak. Bu kentte yaşayan her insanın böyle bir hizmete hakkı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Bakan Akdağ, ziyaret sırasında kendisine ikram edilen Lapseki ilçesinin meşhur kirazlarından yedi. Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Bakan Akdağ'a Ayvacık halısı hediye etti.

BAKAN AKDAĞ'DAN ÇANAKKALE'YE 400 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ
BAKAN AKDAĞ'DAN ÇANAKKALE'YE 400 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ
BAKAN AKDAĞ'DAN ÇANAKKALE'YE 400 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 12:07:02
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 18:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?