5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

AKP'li Kuşku'dan sohbet toplantısı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, teravih namazı sonrasında Çan'ın Menderes Parkı'nda sohbet toplantısı düzenledi. 

Çanakkale-Çan karayolunun yapımı ve doktor atamaları başta olmak üzere birçok konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Kuşku, Çan Devlet Hastanesi'nin daha modern sağlık hizmeti verebilmesi için hükümet olarak ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade etti. Çan Devlet Hastanesi binasının yetersiz olduğunu belirten Kuşku, “Bu nedenle hastaneye ek bina yapılacak. Ek bina için yeni proje ihalesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 2009 bütçesinden ayrılacak ödenekle de Çan Devlet Hastanemizin ek binasını yapmayı planlıyoruz. Ayrıca hastanemizin yataklı odaları da koğuş sisteminden her odada iki hastamızın kalabileceği iki yataklı sisteme dönüştürülecek. Hastanemize ayrıca yeni uzman doktor atamaları da yapıldı. Buna göre Çan Devlet hastanesinde göz doktoru haricinde diğer branşlarda doktor eksiği kalmadı” dedi. 

Çan'a 16 derslikli yeni bir ortaöğretim binası ile bir anaokulu kazandırılacağını, Fatih Mahallesi'ndeki Özer İlköğretim Okulu'nun da okullar açılmadan yıkıldığını anlatan Kuşku, geçen yıl Çan ve Biga ilçesinden geçerek Karabiga'dan denize dökülen Kocabaş Çayı'nda ıslah çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek, "Çan'ın girişinde yapımı devam eden karayolu çalışmaları bir yer haricinde bitirildi. Burada bir kamulaştırma sorunu var. Oda giderilince Çan'a Çanakkale ve Yenice istikametinden de giriş çiftli yönlü olacak" dedi. 

Kuşku, Çan Linyitleri İşletmesi (ÇLİ) Müdürlüğündeki kömür analizi sonucu kükürt değerlerinin yüksek çıkması neticesinde, Çan'a kömür verilmemesinden doğan rahatsızlıkların ise, yakın zamanda çözüleceğini umduğunu ifade etti. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen bilgilendirme toplantısına AK Parti Çan İlçe Başkanı Avukat Sebahattin Güner ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ve STP üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?