4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Boğaz trafiğine tanker engeli

Çanakkale Boğazı, 279 metre uzunluğundaki doğalgaz tankerinin geçişi esnasında çift taraflı olarak 7 saat süreyle deniz trafiğine kapatıldı. 

Cezayir'den Marmara Ereğlisi'ne gitmekte olan Cezayir bandıralı "Mostafa Ben Bouland" adlı 57 bin ton doğalgaz yüklü tankerin geçişi sebebiyle Çanakkale Boğazı, sabah saat 08.00'dan itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. 2 römorkörün de güvenlik açısından eşlik ettiği geçiş esnasında herhangi bir kaza olmaması için her türlü tedbir alındı. 

Saat 11.40 sıralarında boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerine gelen 279 metre uzunluğundaki dev tankeri Çanakkaleliler meraklı gözlerle seyretti. Tankerin 57 bin ton doğalgazı Marmara Ereğlisi'ne götürdüğü açıklanırken, boğazın saat 15.00 sıralarında yeniden çift taraflı deniz trafiğine açılacağı ifade edildi. 

Boğaza girmek isteyen gemiler ise, Gelibolu ve Bozcaada açıklarında demirli olarak bekletiliyor. Boğazın yeniden trafiğe açılmasının ardından gemilerin geçişine izin verileceği açıklandı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 18:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?