30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Boğaz'dan bir dev geçti

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN DEV PETROL PLATFORMU GEÇTİ

İstanbul Tuzla Tersanesi'nde bakımı yapıldıktan sonra Mısır'a götürülen 100 metre yüksekliğindeki dev petrol platformu, römorkörler eşliğinde Çanakkale Boğazı'ndan geçirildi. Yoğun yağışta görüş mesafesinin zaman zaman 20 metreye kadar düşmesi sebebiyle geçiş güçlükle sağlandı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık 3 ay önce bakım için Mısır'dan İstanbul Tuzla Tersanesi'ne getirilen "Scarabeo-6" adlı dev petrol arama platformu, bakımın tamamlanmasının ardından sabah erken saatlerde Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Danimarka bayraklı "Maersk Lifter" isimli römorkör tarafından çekilen 79 metre uzunluğunda, 65 metre genişliğinde ve yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki dev petrol platformuna güvenlik açısından da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait

Kurtarma-2, Kurtarma-4, Söndüren-5 ve Söndüren-6 römorkörleri refakat etti. Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri tarafından güvenlik açısından 10 saat çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılan Çanakkale Boğazı'ndan geçen dev petrol platformunu sahilden izleyen vatandaşlar da bol bol fotoğraf çekti.

Çanakkale Boğazı'nın en dar noktası olan Kilitbahir önlerinden saat 11.45 sıralarında geçen dev petrol platformu, görüntüsüyle adeta dağların kaybolmasına sebep oldu. Platformun Mısır'da petrol arama çalışmalarında kullanılmaya devam edileceği öğrenilirken, Çanakkale Boğazı'nın saat 13.00 sıralarında yeniden trafiğe açılacağı bildirildi.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN DEV PETROL PLATFORMU GEÇTİ
ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN DEV PETROL PLATFORMU GEÇTİ
ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN DEV PETROL PLATFORMU GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 12:14:01
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 15:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?