30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı

ÇANAKKALE BOĞAZI, TÖREN PROVASI SEBEBİYLE TRAFİĞE KAPATILDI

Çanakkale Boğazı, 18 Mart Deniz Zaferi törenleri kapsamında askeri gemilerin denizde yapacakları resmi geçit töreninin provası sebebiyle 5.5 saat trafiğe kapatıldı.

Çanakkale Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mart Perşembe günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları tarafından Çanakkale Boğazı'nda gerçekleştirilecek resmi geçit törenine katılacak gemiler, sabah saatlerinden itibaren Çanakkale'ye gelmeye başladı. Askeri gemilerden bir kısmı şehir iskelesine bağlanırken, bazıları da Nara İskelesi ve yat limanı açıklarındaki şamandıralara bağlandı.

Çanakkale Boğazı'nda ilk kez gerçekleştirilecek denizde resmi geçit töreninin provası sebebiyle de boğaz saat 11.00'den itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. Yetkililer, 18 Mart Perşembe günü saat 14.00 ile 15.45 arasında Marmara yönünden Ege Denizi'ne doğru yapılacak resmi geçit törenine; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı yüzer ve uçar unsurlarla Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı

uçar unsurların iştirak edeceğini açıkladı. TCG-Salih Reis gemisinin Nara Burnu'ndan dönüşüyle başlayacak törenin Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bulunan devlet protokolünün topla selamlamasıyla sona ereceğini de belirten yetkililer, Çanakkale Boğazı'nda ilk kez bu şekilde bir selamlama yapılacağını belirtti. Gerçekleştirilecek provanın ardından boğazın saat 16.30 sıralarında yeniden trafiğe açılacağı açıklandı.

ÇANAKKALE BOĞAZI, TÖREN PROVASI SEBEBİYLE TRAFİĞE KAPATILDI
ÇANAKKALE BOĞAZI, TÖREN PROVASI SEBEBİYLE TRAFİĞE KAPATILDI
ÇANAKKALE BOĞAZI, TÖREN PROVASI SEBEBİYLE TRAFİĞE KAPATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 10:36:00
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 11:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?