6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Çanakkale içinde yeniden Aynalı Çarşı

Çanakkale’de, 1890 yılında Musevi işadamı İlya Halyo tarafından yaptırılan ve Çanakkale Savaşları sırasında bir kısmı yıkılan tarihi Aynalı Çarşı, belediye tarafından onarılmasının ardından turist akınına uğruyor.

Çanakkale’nin sembolü olan ve 4 yıl önce başlayan restorasyon çalışmalarının ardından güzel bir hale kavuşan Aynalı Çarşı’nın turistlerin ilgisini çektiğini belirten çarşı esnafı, işlerinde bir miktar canlanma görüldüğünü söyledi.

Çarşının yeniden düzenlenen 2. etabındaki 21 işyerinin elektrik, su ve ısınma problemi sebebiyle bir türlü faaliyete giremediğinden yakınan esnaf, bu yerlerin en kısa sürede hizmete girmesini beklediklerini ifade ederek, "Buradan dükkan kiraladık, ama elektrik yok, su yok. Kalorifer olmadığı için de ısınamıyoruz. Yeni iş yerlerimizde çalışamıyoruz. Yetkililer en kısa sürede bu sıkıntıya çare bulsun. Her gün yüzlerce kişinin girip çıktığı tarihi çarşıya bu manzara hiç yakışmıyor" dedi.

Özellikle hafta sonları Çanakkale’ye turlar halinde gelen yolcular, Çanakkale’nin sembolü haline gelen tarihi aynalı çarşıyı görmeye geliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:41:54
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?