30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çocuklar hünerlerini sergiledi

ÇOCUKLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Çanakkale’de 2007 yılında hizmet vermeye başlayan “Mavitay Çocukların Kültür Evi” çocukları Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlenen "Mavitay Buluşması" ile hünerlerini sergiledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Mavitay Kurucusu Ayla Çınaroğlu, Çanakkale'nin Mavitay'ı sahiplenmesini isteyerek, "Çünkü Mavitay'ın çocuklarımıza büyük katkılar getirdiğini düşünüyorum. Bunu çocuklarımızdaki kişilik ve kimlik gelişimi olarak çok önemli görüyorum. Bu kurumun yaşaması bir katkıya bağlı. Bu kurum bütün çocuklarımızı kapsıyor. Çanakkale'de özel yetenekli çocuklarımızın olduğuna inanıyorum. Tüm çocukların yeteneklerini ortaya çıkaran Mavitay benim değil, Çanakkale'nindir. O yüzden Mavitay'ın Çanakkaleliler tarafından sahiplenilmesini diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Mavitay'a Çanakkale Belediyesi olarak her zaman katkı sağlandığını bundan sonra da gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından 2007 yılından bu yana eğitim alan 100 çocuğun farklı enstrümanlar ile verdiği eşsiz konser ile devam eden buluşma büyük beğeni topladı.Konser bitiminde Başkan Gökhan koristlere sertifikalarını verdi. Ardından Barbaros Toplum Merkezi'nde eğitim gören minikler kendi becerileriyle hazırladıkları hediyeyi Gökhan'a takdim ettiler.

Yoğun ilgi gören etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varol Tok, Mavitay Kurucusu Ayla Çınaroğlu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Timur Uygun, Çanakkale 2010 Kültür Girişimi Koordinatörü Mimar İsmail Erten ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇOCUKLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
ÇOCUKLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 09:53:03
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 13:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?