5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Hasta yakınları doktoru dövdü!

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde acil serviste görevli doktor Semih Altıntaş, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Çanakkale Tabip Odası fiili saldırı olayını kınadı.

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ersin Gin, yaptığı açıklamada Lapseki Devlet Hastanesi’nden yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Odamız üyelerinden, insanlığın üstün gayret ve özverisiyle tanınan, her daim oda çalışmalarında aktif görev alan değerli meslektaşımız Dr. Semih Altıntaş, Lapseki Devlet Hastane’nde saldırıya uğramıştır. Dr. Semih Altıntaş, olay günü Lapseki Devlet Hastanesi Acil Servisinde nöbetçi olduğu sırada görevi başında hasta tedavi ederken, hiç hat etmediği halde hasta yakınının fiili saldırısına uğramıştır.

Son yıllarda hekimlere yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklenmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Görevleri başında özveriyle mesleklerini icra etmek için çalışırken, şiddete maruz kalan meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına yapılan bu tür saldırı ve eylemlerin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Türk Tabipler Birliği Çanakkale Tabip Odası olarak hekimimize yapılan saldırıyı kınıyoruz. Saldırıyıgerçekleştirenlerin cezalandırılması için yasal süreç başlatılmış olup, yapılan bu tür saldırılara karşı gereken hukuki mücadeleyi sürdürerek, olayların her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?