5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Kimsesiz çocuklara sünnet şöleni

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde yer alan Hamiyyet Feridun Sözen Sevgi Evleri Çocuk Yuvasında yaşayan 27 çocuk, yuva müdürlüğünün düzenlediği organizasyonla topluca sünnet olarak erkekliğe ilk adımı attı. 

Yuvanın yapılmasını sağlayan iş kadını Fernur Sözen'in katkıları ve "Benim Yuvam" adlı sivil toplum örgütünün sponsorluğu ile gerçekleşen sünnet merasimi saat 11.00 da okunan Mevlidi Şerif ile başladı. Konvoy halinde şehir turu atan çocuklar daha sonra kına olarak sünnet oldu. Sünnet törenine 70 kişilik bir gurupla katılan “Benim Yuvam” ekibi törenin mükemmel gerçekleşmesi için büyük bir itina gösterirken, Barış Manço'nun şarkılarıyla sevgi evleri çocuklarının bakıcı anneleri ve "Benim Yuvam" ekibinin kucağında yaptıkları dans sırasında duygu dolu anlar yaşandı. 

Sünnet törenine Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy, Çanakkale İl Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Höke, ile Yardımcısı Ersin Fırat, Küçükkuyu Jandarma Karakol Komutanı Ahmet Koyuncu, Küçükkuyu Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Medine Aksoy, Küçükkuyu Atatürkçü Düşünce Derneği Temsilcisi Cengiz Balkan katıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?