30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Litvanya Üniversitesi ile işbirliği

ÇOMÜ İLE MYKOLAS ROMERİUS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Litvanya Mykolas Romerius Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU) ve Mykolas Romerius Universitesi’nin işbirliğiyle Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılan “Küreselleşme Çağında Yüksek Öğretimde Etik ve Değerler: Disiplinlerin Rolü” konulu konferansa davetli konuşmacı olarak katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir “Bilgi ve İletişim Teknolojisi bağlamında Yüksek Öğretim Sisteminin Dönüşümü” başlıklı yaptığı sunum yaptı. Konuşmasında yeni öğrenme ortamının enformasyon ve iletişim teknolojisine dayalı olarak kurumsal öğrenme, sosyal öğrenme, sanal öğrenme ve kendi kendine öğrenmeden oluştuğunun altını çizen Rektör Akdemir, öğrenmenin yalnızca yüzde 25’nin kurumsal öğrenme ve geri kalan kısmının sosyal öğrenme, sanal öğrenme ve kendi kendine öğrenmeyle gerçekleştiğini söyledi. Dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği ve çokça soru yönelttiği bu tanımlamanın ardından Ekim 2010 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde yapılacak “Dünya Üniversiteler Kongresi” hakkında bilgi sunuldu. Birçok katılımcı kongreye ilgi göstererek, Ekim ayında Çanakkale’ye gelmek istediklerini ifade etti. Program, ÇOMÜ’nün tanıtılmasına ve Dünya Üniversiteler Kongresi’ne uluslararası katılım sağlamaya katkı sundu.

ANLAŞMA İMZALANDI

Konferans çalışmalarının dışında Litvanya’nın en büyük ikinci üniversitesi olan, yüksek lisans programları açısından en güçlü üniversite konumundaki Mykolas Romerius Universitesi ile Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Mykolas Romerius Universitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Alvydas Pumputis burada yaptığı konuşmada, bu ikili anlaşmayla ortak araştırmaların ve işbirliğinin yapılacağını ve ortak programların gelişmesine katkı sağlayarak öğretim elemanlarının bilgi alış verişinin sağlanacağını ifade etti. Prof. Dr. Akdemir de benzer vizyonlara sahip olan bu iki üniversitenin ikili anlaşma imzalamasının her iki üniversiteye de olumlu katkılar sağlayacağını kaydetti.

ÇOMÜ İLE MYKOLAS ROMERİUS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
ÇOMÜ İLE MYKOLAS ROMERİUS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:22:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 12:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?