5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Müteahhitlerden birlik atağı

Çanakkaleli müteahhitler “Müteahhitler Birliği “çatısı altında toplandı. 

Çanak Otelde düzenlenen toplantıda birliğin kuruluşu ile ilgili açıklamalarda bulunan “Çanakkale Müteahhitler Birliği” Başkanı Hayrettin Çetinkaya, uzun yıllar sonra birlik çatısı altında toplanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bizler genel anlamda inşaat işiyle uğraşan, konut üretimi; taahhüt işleri yapan firma ve şahıslar olarak bir araya geldik. Çanakkale’mizin lokomotif sektörü konumunda bulunan inşaatçılık ve konut üretimi yapan arkadaşlarımızın bir çatı altında toplanması, ilimizin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Bu açıdan müteahhittiler birliği çatısı altında toplanacak olan arkadaşlarımızla, çağdaş bir oluşturmak ve bu kentet yaşayan herkesin hak ettiği değeri görmesi için çaba sarf edeceğiz” dedi. 

Hayrettin Çetinkaya, kurdukları birlik sayesinde müteahhitler arasında diyaloğu, birlik ve beraberliği arttırmayı amaçladıklarını da belirterek, “Bu kapsamda kendi aramızda ortak sorunlarımızı konuşup bunlara çözüm yolları bulmak, gelişen çevre koşulları ile rekabet edebilmek amacıyla güç birliği yapıp örgütlü olmanın getirdiği gücü en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda da mesleğimizin itibarını yükseltip, saygınlığını korumak için çalışmalarımızı çok yönlü olarak sürdüreceğiz” dedi. 

Hayrettin Çetinkaya, toplantıda basın mensuplarının sorunlarını da cevaplandırdı. TOKİ’nin Kepez bölgesinde kısa bir süre sonra yapacağı 960 konut ile ilgili açıklamalarda bulunan Çetinkaya, Çanakkale’de konut ihtiyacının bulunmadığını da iddia ederek, “Bence Çanakkale’de şuan için bir konut ihtiyacı yok. Geçtiğimiz birkaç yıla bakacak olursak bu açıkça görülüyor. TOKİ’nin Çanakkale’de birkaç gün sonra yapacağı ihale ile 960 konut yapacağını öğrendik. Ne oldu da böyle bir ihtiyaç duyuldu anlamış değiliz” dedi. 

Toplantıda konuşan üyelerden Hakan Vural ise Çanakkaleli müteahhitler olarak eşit koşullarda, eşit şartlarda her türlü işi yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Bizler Çanakkaleli müteahhitler olarak Kepez bölgesinde TOKİ’nin yapacağı 960 konut ile ilgili kat karşılığı oranları aynı şekilde bize versinler, biz onların vereceği fiyatın 10 bin YTL altında vatandaşımıza ev vermeye hazırız. Hatta ödemeleri de inşaat bittikten sonra evin içine girdikten sonra vatandaşımızdan almaya razıyız. TOKİ ihalesini alan firmaların Çanakkale’ye hiçbir katma değeri yok. Bunlar ilimize yarar değil, zarar veriyor. İnşaat malzemesini dışarıdan getiriyor, çalışanının dışarıdan kullanıyor. Vergisini de ilimize değil, bulunduğu yere yatırıyor” dedi. 

Hakan Vural, KİPA alışveriş merkezi ile TOKİ ve bir süre sonra yapımına başlanacak Forum alışveriş merkezinin Çanakkale’ye nükleer santralın kurulmasından daha fazla zarar vereceğini de iddia ederek, “İlimizde bir nükleer santral kurulsa, bunlar kadar zarar veremez. Bu konuda çok hassas olmamız lazım” dedi. 

Üyelerden Tamer Balçık ise yaptığı konuşmada Çanakkale’nin gelecek yıllardaki planlarının daha şimdiden yapılmasının gerektiğini belirterek; “Çanakkale’nin 200-250 bin nüfuslu olması durumundaki planlarının daha şimdiden yapılması şart. Yaşam alanlarının en kısa sürede şehir dışındaki alanlara kaydırılması gerekir. Ucuz arsa temini konusunda da yetkililerin gerekli yarımlarda bulunması gerekir. Buradan TOKİ konusuna da değinmek istiyorum. Devletin görevi konut yapmak değil, insanları konut sahibi yapmaktır. Bu konuda da ucuz krediler sağlayarak vatandaşları ev sahibi yapabilir” dedi. 

Üyelerden Özgür Ekşi ise müteahhitlik mesleğinin toplumda kaybolan itibarını yeniden geri getirmek için kurdukları birliğin başarılı olacağına inandığını belirterek, bütün müteahhitleri bu çatı altında toplanmaya davet etti. 

Çanakkale Müteahhitler Birliği’nin kurucu üyeleri arasında Hayrettin Çetinkaya, Hakan Vural, Tamer Balçık, Özgür Ekşi, Erdal Akarsu, Serhat Soydan ve Salih Yıldız yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 12:51:51
Güncelleme :26 Mart 2008 Çarşamba 12:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?