5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

'Peynir helvası' Avrupa'ya tanıtılacak

Türkiye'nin 5 Avrupa ülkesiyle ortaklaşa yürüttüğü ''Yemek Kültürü-Yerel Kültür'' adlı AB projesi kapsamında, Bulgaristan'ın Sofya kentinde Çanakkale'nin yöresel tatlısı peynir helvası tanıtılacak.

Çanakkale Belediyesi Dış İlişkiler Koordinatörü Hayriye Uyav, yaptığı açıklamada, Türkiye, Bulgaristan, İtalya, Slovakya, Romanya ve Macaristan'ın ortaklaşa yürüttüğü ''Yemek Kültürü-Yerel Kültür'' adlı AB projesi çerçevesinde, 10-19 Nisan tarihlerinde Bulgaristan'ın Sofya kentinde bir etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Kültürler arası kaynaşmanın hedeflendiği projede, kaynaşmanın aracı olarak yemek kültürünün kullanılacağını belirten Uyav, projede yer alan ülkelerin 10 gün boyunca kendi yöresel yemeklerini tanıtacağını, profesyonel aşçıların bu etkinlikte yer alacağını ifade etti.

Söz konusu projeye katılacak Çanakkale ekibinin, etkinlikte kentin yöresel tatlısı olan peynir helvasını tanıtacağını anlatan Uyav, şunları söyledi:

''Bu projenin asıl amacı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığını önlemeye yönelik risklerin azaltılması. Projede, bir çok Avrupa ülkesi yer alıyor. Yemek kültürlerimizi kullanarak, birbirimizi daha iyi tanımaya çalışacağız. Yemek kültürünün, bireysel kültüre yansımalarını göreceğiz. Etkinlikte Çanakkale'ye özgü peynir helvasının yanı sıra yöremize ait yemeklerin uygulamalı olarak tanıtımını da yapacağız.''

AA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 12:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arzu IP: 78.135.27.xxx Tarih : 6.04.2008 16:38:00

süper bişey bu...bizimde değerlerimiz tanısılsın elbette..herkes öğrensin bizim değerlerimizi...ama bunun tadına varan bir daha vazgeçemez...çok güzel yahu benim bile şimdi canım istedi....:)