30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Romanlar referanduma 'evet' diyecek

ÇANAKKALELİ ROMANLAR REFERANDUMDA 'EVET' OYU KULLANACAK

Çanakkale 18 Mart Roman Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Ali Çalışır, referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

18 Mart Roman Dernekleri Birliği Federasyonu tarafından düzenlenen iftar yemeği, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Federasyon Başkanı Ali Çalışır, anayasa paketindeki maddelere destek verdiklerini kaydetti. Çalışır, "Biz gerçekten emekçiyiz ve biz yıllardan beri yorgunuz. Ama bedenimiz değil, ruhumuz yorgun. Bu derneğin, bu federasyonun bu kadar gelişmesi bize yardımcı olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu bir seçim değildir. Bu insan gibi yaşamak için, ben insanım diyenlerin 'evet' demesi gereken bir referandum oylamasıdır. Biz de buradan Romanlar olarak referanduma 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu.

İftar yemeğine, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Lapseki Kaymakamı Fahri Meral, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Milletvekili Koyuncu'nun mahalleye gelmesi sırasında yaşanan coşkulu karşılama ise dikkat ekti. Koyuncu, Romanların sevgi gösterilerine karşılık masaları tek tek dolaşarak, herkesle görüştü.

ÇANAKKALELİ ROMANLAR REFERANDUMDA 'EVET' OYU KULLANACAK
ÇANAKKALELİ ROMANLAR REFERANDUMDA 'EVET' OYU KULLANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 10:06:03
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 13:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?