30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Tek seferde 700 kilo çinekop!

AĞLARA 700 KİLOGRAM ÇİNEKOP BALIĞI TAKILDI

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ağla 700 kilogram çinekop balığı yakalayan kardeşler batmak üzere olan teknelerini güçlükle limana yanaştırabildi.

Edinilen bilgiye göre Ayhan(50) ve Aykut Bahşi(30) kardeşler sabah saatlerinde "Efe Oğulları" isimli tekneleri ile balığa çıktı. Çanakkale Boğazı çıkışında büyük bir balık sürüsünün peşine düşen kardeşler, Gelibolu önlerinde ağları denize bıraktı. Bir süre sonra ağlarını toplamaya başlayan Bahşi kardeşler sürü ile balığı görünce sevinç çığlıkları atmaya başladı. Diğer tayfaların da yardımı ile ağları tekneye çeken Bahşi kardeşler yaklaşık 700 kilogram çinekop balığı sebebiyle teknenin yarısının suya gömülmesi üzerine zor anlar yaşadı.

Balık yüklü ağlarla güçlükle Gelibolu Limanı'na gelen "Efe Oğulları" teknesi sahibi Ayhan Bahşi, "Uzun zamandır böyle yüklü bir balık yakalamamıştık. Şimdiye kadar, ancak masrafları zar zor karşılayabiliyorduk. Yaklaşık 700 kiloya yakın Çinekop balığı yakaladık. Allah bereket versin. Balıkları buradaki balık komisyoncusuna sattık" dedi.

AĞLARA 700 KİLOGRAM ÇİNEKOP BALIĞI TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 14:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?