4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Triatlon şampiyonası yapıldı

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Gelibolu Belediyesi işbirliğiyle Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Triatlon Şampiyonası, 26 ilden 129 sporcunun katılımıyla başladı. 

Şampiyona, yıldızlar kategorisinde yüzme etabıyla başladı. Yüzme etabında sporcular dalgalar ile boğuşurken, herhangi bir olumsuzluğa karşı balık adamlar da yarışma alanında hazır bulundu. Yıldızlarda sporcular, bisiklet ve koşu etabıyla şampiyonayı tamamladı. Gençler ve büyükler kategorisinde yüzme etabı, dalga nedeniyle iptal edildi. Gençler ve büyükler kategorisinde koşu ve bisiklet etapları yapılırken, yarışın startını Eceabat Kaymakamı Mühterem İnce, Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu, 2. Kolordu Kurmay Başkanı Kurmay Albay Süleyman Taş verdi. 

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu, şampiyonaya rekor düzeyde bir katılım olduğunu belirterek, "Şampiyonayı burada düzenlememizin nedeni, Belediye Başkanı Cihat Bingöl'ün spora ve sporcuya büyük önem vermesidir. Ayrıca Gelibolu'nun bir tarih hazinesi, açık hava müzesi oluşu da şampiyonayı burada düzenlememizde büyük öneme sahiptir. Balkan Şampiyonası'nı da Gelibolu'da yapmaya karar verdik. Balkan Şampiyonası'nı burada düzenleyerek, Gelibolu ekonomisine katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.
Belediye Başkanı Cihat Bingöl ise, yarışmaların Gelibolu'da düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, "Balkan Şampiyonası'nın Gelibolu'da yapılması; şehrin tanıtımına, Gelibolu turizmi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Biz, bu tarz etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duymaktayız" ifadelerini kullandı. 

Yarışmalarda yıldız bayanlarda Balıkesir Belediyespor'dan Ceren Orhanlı, yıldız erkeklerde İzmir Göztepe Spor Kulübü'nden Fatih Azrak, genç bayanlarda Alanya Belediyespor'dan Emel Yıldırım, genç erkeklerde Alanya Belediyesi'nden Doğan Güneş, büyük bayanlarda İzmir Göztepe Spor Kulübü'nden Doha Çapanoğlu, büyük erkeklerde Karagücü Spor Kulübü'nden Özgür Eriş birinci oldu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 01:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?