5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Yangın konrol altında

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.


Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyü yakınlarında saat 15.30 sıralarında başlayan orman yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü belirterek, "Yangının çıkışının ardından havadan ve karadan müdahalede bulunuldu. İl merkezinde konuşlandırılan 5 söndürme uçağı ve 1 helikopterin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 2 amfibi uçak da söndürme çalışmalarında görev yapıyor.

Karadan ise 14 arazöz ve belediyelere ait itfaiye araçları söndürme
çalışmalarını sürdürüyorlar. Şuana kadar tarım arazileri de dahil olmak üzere 20 hektara yakın alan yandı. Yangın geniş bir alanda olduğu için kontrol altına alınması zaman alıyor. Şuan kısmen yangının kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Havanın kararması ile birlikte uçaklar ve helikopterler çalışmalarını durduracaklar. Gece boyunca söndürme çalışmalarımız karadan devam edecek" dedi.
Bu arada, İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen 2 amfibi uçak ise saat 20.20 sıralarında görevini tamamlayarak İstanbul'a geri döndü.

..
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 21:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nahit savgan IP: 88.243.80.xxx Tarih : 19.06.2008 21:39:08

kontrol altında dediğiniz yangın orman işletmelerinin beceriksizliği yüzünden bugün tekrar başladı dünkü yangının 5 katına ulaştı... bilgilerinize sunulur