6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Yangın tatbikatı zor anlar yaşattı

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, kamuoyunun orman yangınlarına karşı duyarlı olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, sahile 25 metre mesafeden su alan söndürme helikopteri, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Yangın söndürme araçlarının kortej eşliğinde geçişinin ardından, kordon boyunda söndürme uçaklarıyla helikopterin temsili bir yangını söndürmesi gerçekleştirildi. Yat limanı dalgakıranında temsili olarak yakılan ateşi söndürmek için havaalanından kalkan 4 söndürme uçağı, yanan bölgeye su atarak kısa sürede ateşi etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bu sırada çift pervaneli söndürme helikopteri de denizden su alarak çalışmalara katılmak istedi.

Sahilde söndürme uçaklarıyla helikopteri izleyen vatandaşlar ise helikopterin aniden kıyıya gelmesiyle zor anlar yaşadı. Sahile 25 metre mesafeden su almaya çalışan helikopterin rüzgarından etkilenen vatandaşlar, denizdeki suyunda üzerlerine gelmesiyle ne yapacaklarını şaşırdı. Bazı vatandaşlar ıslanırken, bazı vatandaşlar da kendilerini korumak için ağaçların arkasına gizlenmek zorunda kaldı. Yaklaşık yarım saat süren etkinliğin ardından söndürme uçaklarıyla helikopter temsili olarak yanan bölgeyi söndürürken, vatandaşlar da ıslanmak zorunda kaldı.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, bu tür çalışmayla dikkatleri orman yangınları konusuna çekmek istediklerini belirterek, "Çanakkale, orman yangınlarına hassas bölgeler arasında yer alıyor. Bu sebeple Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan ’Ormanlarımız Yanmasın Alo: 177’ temalı ulusal destek kampanyası çerçevesinde bu etkinliği düzenledik. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 23:52:17
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?