5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Yangında bir asker yaralandı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyü yakınlarında dün başlayan yangının sabaha karşı kontrol altına alındığı, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün saat 15.30 sıralarında Yalova köyü yakınında bulunan Ahmetören mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında, 20 hektarlık alan tahrip oldu.


Yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden bir helikopter, beş uçak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir uçak, Keşan, Bayramiç, Biga, Eceabat, Kırklareli ilçeleri ile Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı ve Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığından arozöz ve dozerler müdahale etti.


Yangına müdahale sırasında Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına ait dozerin devrilmesi sonucu bir askerin yaralandığı, tedavi altına alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Yetkililer, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü, yangın söndürme uçaklarının da sabah saatlerinde soğutma çalışmalarına katıldıklarını kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 10:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?