6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bu futbol okulu dünyada ilk ve tek

Türkiye'nin ve dünyanın ilk ve tek bilgisayarlı futbol okulu Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde açıldı. Almanya'da doğan ve 18 yıl burada kaldıktan sonra 1991 yılında memleketi olan Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne gelen TÜFAD Antrenörü Utku Kolkoparan, bir ilke imza atarak, memleketinde Türkiye ve dünyada eşi ve benzeri olmayan bilgisayarlı futbol okulunu açtı.

1991 yılında memleketine dönüş yaptıktan sonra futbol konusunda yeni bazı çalışmalar yapmak istediğini belirten Utku Kolkoparan, "Sonunda memleketim olan Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde Lapseki Spor İl Merkezi'ni kurdum. Artık teknoloji çağında yaşıyoruz. Herkes bilgisayar karşısında. Ben de bunu gözönünde bulundurarak Türkiye'de ve dünyada bir ilke imza atıp bilgisayarlı futbol okulunu açtım. Açtığım bu futbol okuluna Almanya'dan da büyük ilgi var. Haftada 3 gün gerçekleşen bu futbol okulumda bir saat bilgisayar başında öğrencilerime futbol hakkında bilgiler verirken, 2 saat de sahada uygulamalı antrenman yaptırıyorum. Şu an 20 öğrencim var. Amacım bu yeni sistemle yeni yıldız futbolcular yetiştirmek" diye konuştu.

Böyle bir futbol okulu açmasına rağmen gerekli desteği göremediklerini ifade eden Utku Kolkoparan, "Maalesef kendi çabalarımla açtığım ve 25 milyar lira masraf yaptığım bu bilgisayarlı futbol okuluma ilçede bulunan üst düzey yöneticilerden hiç destek göremiyorum. Öğrencilerimize forma ve top dahi alamıyorum. Antrenman yaptığımız Lapseki Şehir Stadı, ilçeye 3 kilometre mesafede. Araç olmadığı için stada haftanın 3 günü akşam saatlerinde yürüyerek gidip geliyoruz. Yani gidiş gelişte öğrencilerimle birlikte 6 kilometre yol yürüyoruz. Dönüş saatimiz akşam olduğu için karanlıkta geri dönerken zor anlar yaşıyoruz. Bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz. Burada gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp spora alıştırmaya çalışmamıza rağmen maalesef gerekli ilgiyi göremiyoruz. Buradan Futbol Federasyonu Başkanımız ve 4 büyük kulübümüzün yetkililerine sesleniyorum. Lüften bize yardımcı olsunlar. Geleceğin futbolcularının yetiştirildiği bu okula yardımda bulunsunlar. Bu gençlerimizin haftanın 3 günü 6 kilometre yol yürümesinin önüne geçsinler. Onlara malzeme yardımında bulunsunlar. Bizlere sahip çıksınlar" dedi.

Kendisinin yıllarca Almanya'da yaşaması nedeniyle sık sık bu ülkede bulunan futbol takımları ile temas içinde olduğunu da belirten Utku Kolkoparan, "Almanya'da bulunan Bayerischer Fussball Verband E.V takımı ile temas içindeyiz. Onlarla haberleşiyoruz. Bizim çalışmalarımızı yakından takip ediyorlar. Türkiye'yi ve Çanakkale'yi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bilgisayarlı futbol okulunu kurduktan sonra diğer ülkelerde de ilgi odağı haline gelmeye başladık" diye konuştu.

Öte yandan, bilgisayarlı futbol okulunda ders gören öğrenciler ise bu sayede futbol tarihi hakkında daha geniş bilgi edindiklerini belirterek, "Bir yandan teorik olarak sahada çalışma yaparken, diğer yandan da bilgisayar karşısında futbol tarihini, futbol tekniklerini en iyi şekilde öğreniyoruz. Bu okul bizim için büyük şans" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 12:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hilmi Bayer IP: 88.236.64.xxx Tarih : 1.05.2008 01:00:05

Hocamızı tebrik ediyoruz...ancak şunu da eklemek itiyorum''Hocam Türkiye'de idealist olmak çok zor,çok....''