4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Feribot seferleri iptal

Sabah saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve fırtına hayatı felç ederken, boğaz tek taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı.

Yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki arabalı vapur seferleri iptal edildi. Türkiye Denizcilik İşletmeleri Çanakkale Şehir Hatları İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri, fırtına ve kar yağışı sebebiyle Çanakkale-Eceabat arasındaki vapur seferlerinin ise güçlükle yapıldığını belirterek, duruma göre bu hattaki seferlerin de iptal edilebileceğini açıkladı. Yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle boğazda görüş mesafesinin zaman zaman 30 metreye kadar düşmesi üzerine Deniz Trafik İstasyonu, saat 10.15 itibarıyla boğazı tek taraflı olarak deniz trafiğine kapattı. Çanakkale Boğazı'nın tek taraflı deniz trafiğine kapatılması sebebiyle boğaza giriş yapacak küçük tonajlı gemiler, Bozcaada ve Gelibolu açıklarında demirli olarak bekletiliyor.

Yoğun kar yağışı il merkezinde de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sabah çocuklarını okula götürmek isteyen veliler, zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri de olabilecek bir buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları için alarma geçti. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise Bursa, İzmir ve İstanbul yönüne gidecek araç sürücülerini araçlarında çekme halatı, takoz, zincir bulundurmaları konusunda uyardı. Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle Lapseki ve Gelibolu'da çok sayıda aracın beklediği öğrenildi. İl merkezinde kar kalınlığı 3 santimetreye ulaşırken, yağışın gün boyu devam edeceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 14:22:17
Güncelleme :8 Mart 2006 Çarşamba 14:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?