30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

A. VEFİK ALP: KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL'A YAZIK EDER:

1994 ve 1999 yerel seçimlerinde MHP'den, 2004'te DYP'den İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı olarak seçime giren ünlü mimar Ahmet Vefik Alp, 3 dönemde de seçmenden kabul görmedi. Alp, 4. dönem adaylığı için DSP'yi seçti.

Müzmin büyükşehir adayı olarak adlandırılan Alp, 2009 yerel seçimlerinde de seçilemezse sonraki dönemler için aday olmayı sürdüreceğini söylüyor. Seçmene sesini duyuramamaktan şikâyetçi oyan Alp, "IQ'mu ölçtürdüm Einstein gibi çıktı. Ama siyasette bir türlü seçilmeyi öğrenemedim." diyor. Seçmenin kendisine ve projelerine itibar etmemesini de şöyle açıklıyor: "Seçmen belediye seçimlerinde dahi parti rozetine ve parti ideolojisine oy veriyor. Ehil olup olmadığı ikinci planda kalıyor. Hâlbuki yerel seçimlerde belediye başkanının parti rozeti olmamalı."

20 yıldır İstanbul için proje hazırladığının altını çizen DSP'li Alp, projeleri için vatandaşlardan ilginç tepkiler geldiğini söylüyor. Kendisini en çok üzen tepki, 'uçuyorsun hoca' şeklinde olanı. Seçilmese dahi projelerini insanlara duyurmak istediğini söylüyor ve ekliyor: "İnsanlar beni anlamıyor. Projelerimi anlatamıyorum ve herhalde mezara da bu projelerle gideceğim." Projelerini bilimsel olarak ispat ettiğini vurgulayan A. Vefik Alp, adaylık yarışında kendisinin dışarıda bırakıldığını söylüyor.

CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki görüşlerini açıklayan Ahmet Vefik Alp, "Kılıçdaroğlu belki çok iyi bir insan ama doğru adam değil. Çünkü öyle yetişmemiş. Bir kere İstanbullu değil. İstanbul'u yönetmek için müthiş bir vizyon sahibi olmak gerekir, birazcık da kaçık olacaksın. Ama Kemal Bey bu insan değil." diyor ve ekliyor: "Hasbelkader seçilirse Kılıçdaroğlu'na yazık olacak, vatandaşa da yazık olacak."

Yüksek mimar ve mühendis olan 1948 Kalamış Kızıltoprak doğumlu Alp, 1967'de İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi'ni, 1971'de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirerek mimar, 1973'te yüksek mühendis mimar oldu. Amerika'da yüksek lisans ve doktora yaptı. 1994'te Alparslan Türkeş'in isteği ile siyasete atılan Alp, 1994 ve 1999'da MHP'den, 2004'te de DYP'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu. MHP'de Türkeş'in danışmanlığını yapan Alp, aynı partide MYK üyeliği görevinde de bulundu.

 

Hüseyin Keleş - Zaman
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Recep Yıldız IP: 193.140.58.xxx Tarih : 26.03.2009 16:50:59

Dsp'li sayın A.Vefik Alp doğru söylüyor; akp ve chp'li adaylar şişirilmiş bir balon sanki bende oyumu Anap veya dsp'ye vermeyi düşünüyorum.Sevgilerimle,