3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

ŞENLİK BAŞLIYOR


Küçükçekmece Gölü su şenlikleri bugün başlıyor. Bir ay sürecek şenliklerde su sporları, kürek ve kano yarışları yapılacak.

Şimdiye kadar Sapanca Gölü’nde gerçekleştirilen F.Bahçe-G.Saray kürek takımlarını bundan böyle kirlilikten arındırılmış Küçükçekmece Gölü’ne taşıyan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay iddialı. 

Bu yıl Küçükçekmece göl şenliklerinin üçüncüsünü gerçekleştireceklerini dile getiren Yeniay, bu organizasyonu uluslararası düzeye getirmek istediklerini söylüyor. Kürek, kano ve sörfte, uluslararası yarışlara talip olduklarını ifade eden Yeniay, “Küçükçekmece Gölü uluslararası su sporlarının merkezi olacak bir potansiyele sahip. Gölü temizletiyoruz. En geç bir yıl içinde burada uluslararası boyutta yarışlar yapılacaktır. Küçükçekmece Gölü su sporlarında hedeflediğimiz noktada bir numara olacaktır.” diyor. F.Bahçe ve G.Saray kürek takımlarının bundan böyle Küçükçekmece Gölü’nde rekabetlerini sürdüreceklerini hatırlatan Yeniay, “Ayrıca burada su sporlarının her türlüsü yapılacaktır. Küçükçekmece Gölü çok iyi rüzgâr aldığından, buraya sörf yapmak isteyenleri de bekliyoruz. Dünyaca ünlü sörfçüler artık Küçükçekmece Gölü’nde yarışacaklar.” şeklinde konuşuyor.

Küçükçekmece Gölü’nü hızlı bir şekilde arındırarak su sporlarının yapımına hazır hale getirdiklerini vurgulayan Yeniay, K.Çekmecelilere şu müjdeyi veriyor: “Küçükçekmece Gölü’nün suya dayalı sporların yapılacağı bir şekilde genişletilmesi gerekiyor. Bu kapsamda şu ana kadar irili ufaklı gerek ilçe belediyemiz, gerekse Büyükşehir Belediye’mizle birlikte 40’a yakın spor tesisi yaptık. Bunların içerisinde stadyum, iki tane yarı olimpik yüzme havuz ve 10 tane kapalı spor salonu var. Bunun yanı sıra 4 tane amatör spor kulüplerinin maçlarını yapacakları çim ve idman sahaları mevcut.”

Küçükçekmece Göl şenliklerini çok önemsediklerini belirten Yeniay, “Sanatı, kültürü ve sporu ele alırken doğru okumak gerekiyor. İnsanlar üzerindeki etkilerini de iyi gözlemlemek gerekiyor. Biz İstanbul ve Küçükçekmece’de yaşayan vatandaşlarımızı bu şenlik sayesinde mutlu etmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 12:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?