30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Büyükşehir ve 'komisyon'

Kenthaber, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘sıkıntılarını’ anlatmaya devam ediyor.

“Topbaş ve ilçeler” başlıklı yazımız üzerine, özellikle metindeki şifreleri çözebilen okurlarımız bizimle görüştü…

Meğer Başkan’ın canını sıkan meseleler bitmek bilmiyormuş…

Sayın Başkan’ın en çok çare aradığı, fakat bir türlü derman bulamadığı sorunların başında ‘iletişim’ geliyormuş. Başkan, kendini ya da yapmaya çalıştıklarını anlatamıyormuş.Büyükşehir’in ortaya koyduğu projeler ya da çalışmalar, basında beklenilen ilgiyi görmüyormuş.

Bırakın görmeyi, Büyükşehir dünyasını tanıyan bazı gazetecilerin şu iddiası var; “İnanın, Ali Müfit Gürtuna’nın başkanlığının son 2-3 ayında çıkan haber küpürü bile daha kalın ve içerikliydi. Gürtuna’nın ortalaması günde yaklaşık 25-30 sayfa. Topbaş döneminde, ki, yeni başkan ve üstelik iktidar partisinin başkanı, bu sayfalar yarıya indi. Ama Başbakan İstanbul’a gelirse yükselme oluyor. Çünkü Topbaş, doğal olarak Başbakan’ın yanında bulunduğundan, gazetelere de bu böyle yansıyor. Dolayısıyla, dolaylı da olsa Topbaş’ın o gün grafiği yükseliyor”
Burada Kenthaber’e bilgi veren kaynakların notunu da düşelim.. Haber küpürü şu: “Büyükşehir Belediyesi ile ilgili o gün gazete ve dergilerde çıkan haberler bir bülten haline getiriliyor. Bülten, öncelikle Topbaş olmak üzere, tüm bürokratların masasına, birer adet konuyor.”

Durum böyleyken, Kenthaber okurları, yeni bir gelişmeyi daha ulaştırdı bize. Anlaşılan, Büyükşehir kaynayan kazan...

O gelişme şu: Eğer okurların dile getirdiği iddialar doğruysa, Topbaş’ın mevcut basın danışmanıyla ilgili bir rapor hazırlanmış. Tabii, rapor, Başkan’ın bilgisi ve ilgisi dışında hazırlanıyor. Hazırlayanlar da Büyükşehir Belediye Meclisi’nin etkili bir komisyonu. Komisyonun başında Başkan’ın prenslerinden biri bulunuyor. Komisyon, Başkan ve Büyükşehir’in faaliyetlerinin medya ve halka iyi yansıtılamadığını görüp ‘hataları ve çözümü’ anlatan bir rapor hazırlatmış. Eğer iddialar doğruysa, şu an komisyonun raporu Topbaş’ın masasında. Bakalım, günler ne getirecek.

Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 11:45:49
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 23:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?