2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

1.9 milyon çöpe gitti

Anıtlar Kurulu "Mimar Sinan'ın köprüsünün siluetini bozuyor" deyince yarısı biten köprü yıkılmaya başlandı.

1.9 MİLYON YTL ÇÖPE GİTTİ 

İstanbul Büyükçekmece'de bugüne kadar 1.9 milyon YTL harcanan köprü bir hafta içinde tamamen kaldırılacak. Anıtlar Kurulu yeni köprünün yakınındaki, Mimar Sinan'ın 1565 yılında inşa ettiği tarihi köprünün görüntüsünün korunmasını istedi.

Silueti tarihi köprüye yakışmayınca yıkıldı

Anıtlar Kurulu tarafından Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün siluetini bozduğu gerekçesiyle durdurulan Mimarsinan Köprülü Kavşağı inşaatı yıkılıyor.

Anıtlar Kurulu'nun tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün siluetini bozduğu gerekçesiyle aldığı kararla durdurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mimarsinan'da yaptırdığı köprülü kavşak inşaatının yıkımına başlandı. Anıtlar Kurulu'nun aldığı karara rağmen devam eden köprü çalışması SABAH'ta haber olmuştu. Bir hafta içinde tamamen kaldırılacağı öğrenilen köprü inşaatına bugüne kadar 1.9 milyon YTL harcandığı belirtildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mimarsinan'da yaptırdığı köprü inşaatı ile ilgili olarak, Büyükçekmece'de bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri inşaatın tarihi köprünün siluetini bozduğu gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na şikâyette bulunmuştu. İnşaatın yapıldığı yerde inceleme yapan Anıtlar Kurulu da 2 Şubat tarihinde aldığı kararla yapımı durdurmuştu. Anıtlar Kurulu gerekçe olarak da, yeni

yapılan köprünün, 1565 yılında yapılan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün siluetini bozmasını göstermişti.

1.9 MİLYON YTL UÇTU 

'D-100 Karayolu, Mimarsinan kavşağı, Mustafa Kemal Bulvarı ve Marmara Caddesi kavşak yol düzenleme inşaatı' adı altında yürütülen kavşak inşaatı ile ilgili geçen hafta Bahçeşehir'de katıldığı bir etkinlikte açıklama yapan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yüzlerce kavşak inşaatı yapıldığını ve hepsinden haberinin olmasının mümkün olmadığını belirterek, şöyle demişti: "Köprüden haberim yoktu. İstanbul'da yüzlerce kavşak yapılıyor. Hepsini kontrol etmek mümkün değil. Eğer yıkılması gerekiyorsa yıkılacak." Topbaş'ın açıklamasının ardından dün köprülü kavşak inşaatının yıkımına başlandı. Bugüne kadarki süreçte inşaat için harcanan 1.9 milyon YTL ise çöpe gitti.
Sabah
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 08:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alı bagcılar IP: 194.0.130.xxx Tarih : 15.03.2007 09:17:09
ANITLAR KURULUNA YAZIKLAR OLSUN ACABA CHP DEN NEKADAR PARA ALDILAR YADA HASAN AKGUN DENILEN KISIDEN. ISTE HAZINENIN VE ULKENIN SELAMETINI ISTEMEYEN KURUM,KURULUS VE SAHISLAR KENDILERINI ORTAYA KOYUYORLAR 1,9 MILYON YTL NIN COPE ATILMASINDA ROL OYNAYAN VE BUNU ISTEYEN CHP ,HASAN AKGUN VE ANITLAR KURULUNU NEFRETLE KINIYORUM