30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

135 metre aşağıda denetleme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Melen İçmesuyu Projesi çerçevesinde yer alan ve boğazın 135 metre altında bulunan Derbent-Beykoz şaftı arası boğaz geçiş tünelini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın gelişinden önce Sarıyer'in CHP'li belediye başkanı Şükrü Genç'in hazırlattığı, "Sayın Başbakanım Sarıyer'e hoş geldiniz" yazılı pankartlar bir çok noktaya asıldı. Tünelin yakınında bulunan ormanlık alanın yanı sıra, gecekonduların yer aldığı tüm sokaklarda Çevik Kuvvet polisi konuşlandırıldı. Bu sırada basın mensuplarının yanına gelen Ayşe Uzan isimli bayan, işsiz olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'la görüşmek istediğini söyledi.

Çevik Kuvvet ekipleri Uzan'ın çevresinde adeta etten duvar ördü. Alınan önlemler nedeniyle Erdoğan'a ulaşamayan Uzan, polis aracına bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Bölgeye gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Erdoğan'ın ziyareti öncesinde görev yapan tüm emniyet mensuplarını selamladı.

Başbakan Erdoğan; Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte gelerek tünele giriş yaptı.

Erdoğan, Melen İçmesuyu Projesi çerçevesinde yer alan ve boğazın 135 metre altında bulunan Derbent-Beykoz şaftı arası boğaz geçiş tünelini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından Erdoğan, tünelin bulunduğu bölgeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir otobüsle ayrıldı. Bu sırada otobüsten inen Bakan Eroğlu, "Başbakanımız söyledi, isteyen olursa içeriye girip görüntü alabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 15:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?