3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

20 günde 415 kilo uyuşturucu ele geçti

İstanbul genelinde uyuşturucu tacirlerine yönelik 20 gün içerisinde 141 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 350 şahısla birlikte 415 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilirken, operasyonlar polis kamerası ile saniye saniye görüntülendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada transit uyuşturucu madde kaçakçılığına ve yurt içinde satılması planlanan uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi amacıyla sokak satıcılarına yönelik son 20 günde 1414 operasyon düzenlendiği belirtildi.

24 ilçe ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda yapılan operasyonlarda 222 kilogram eroin, 184 kilogram esrar, 5 kilogram afyon sakızı, 2 kilogram kokain ve 6 bin 6 adet sentetik hap ile 5 ruhsatsız tabanca elde edildi. Operasyonlarda 350 şüpheli yakalandı.

PİKNİK TÜPÜNDE EROİN KAÇAKÇILIĞI
Bir ihbar üzerine yurtdışına tekstil ürünü götüren bir TIR'ın dorsesinde narkotik köpeği ile yapılan aramada bir piknik tüpünün içine yerleştirilen 4 kilogram eroin ele geçirildi. olaya ilişkin eroinin sahibi olduğu iddia edilen Mahmut S. ve TIR şoförü Muzaffer L. gözaltına alındı.

OPERASYONLARDAN AYRINTILAR
Narkotik polisinin yaptığı bir diğer operasyon ise Gaziosmanpaşa Bursa Mahallesi'nde düzenlendi. Helikopter destekli operasyonda evlerin kapılarını balyozla kırara içeri giren polis ekipleri, 4 kilogram esrar maddesi ve 595 sentetik hap ele geçirdi. Operasyonlarda gözaltına alınan aralarında çocuklarında bulunduğu 50 şüpheliden 24'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Küçükçekmece'de yapılan bir operasyonda ise alıcı gibi davranan Narkotik polisine sentetik hap satmaya çalışan Nedim K. gözaltına alındı. Bu operasyonda ise 5 bin extascy ele geçirildi. Hapları polislere tanesi yaklaşık 4 YTL'den satmaya çalışan Nedim K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bağcılar'da bir eve yapılan baskında ise evin çeşitli yerlerine gizlenmiş toz halde 76 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan Abdülhakim Ö. ve Halil Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan Abdülhakim Ö. ve Halil Y.'nin, ''Terör örgütüne yardım ve yataklık'' suçundan daha önce emniyette kayıtlarının bulunduğunu ifade edildi.

Avcılar'da Hakkari'den yola çıkan bir otomobilde yapılan aramada ise 5 ayrı bölmeye gizlenmiş 50 kilogram 800 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda Cem S., Bedri D., Bahri D. ve Yalçın D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Yalçın D.'nin Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yasadışı gösterileri organize eden kişilerden olduğu ifade edildi. Bu operasyondan yola çıkarak Ankara'da düzenlenen bir başka operasyonda ise yaklaşık 30 kilogram eroin ele geçirildi. Operasyonda yakalanan İlhan Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, düzenlenen 141 operasyonda yakalanan 350 kişinin adli makamlara sevk edildiği belirtildi.
(

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 14:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?