2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

20 ton hamsi kapış kapış

Balıkçı Kenan, Gürpınar Belediyesi işbirliğiyle 20 ton hamsiyi halka ücretsiz dağıtınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Balıkları önce poşetlere dolduran vatandaşlar daha sonra kasa kasa balık taşıdı. 

Hamsinin bol olduğu ve vatandaşların balığa doyduğu sezonda, Gürpınar'daki vatandaşlar da bolluktan nasibini aldı. Balıkçı Kenan olarak tanınan Kenan Balcı, Gürpınar Belediyesi ile işbirliği yaparak, 2 bin kasadaki yaklaşık 20 ton hamsiyi vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Ücretsiz balık dağıtılacağı haberini alan vatandaşlar soluğu balıkçı Kenan'ın Gürpınar'daki merkez binasında aldı. Gürpınar Belediyesi zabıta ekipleri, izdiham yaşanmaması için vatandaşları kontrollü olarak balık dağıtılan alana gönderdi. 

Balıklar poşetlere doldurularak vatandaşlara dağıtıldı. Çoluk çocuk binlerce vatandaş poşetler dolusu balıkları alarak evlerinin yolunu tuttu. 

İlginin yoğunluğu bir süre sonra izdihama neden oldu. Vatandaşlar zabıta kontrolünü aşarak balık dağıtım noktasına geldi. Balıklar adeta kapış kapış poşetlere dolduruldu. Akşam saatlerine doğru görevlilerin yorgun düşmesini fırsat bilen bazı vatandaşlar, balıkları kasalarla alarak gitti. Bu kargaşa sırasında küçük bir çocuğun büyüklerinin arasında balıkları elleriyle alarak poşetine doldurması dikkat çekti. Balıkçı Kenan, vatandaşları "İzdiham olmasın. Herkese yetecek kadar balık var. Balığı alan komşularına haber versin. Onlar da gelip alsın" diyerek uyardı. Bazı çocukların ve kadınların kasaları taşırken oldukça zorlandıkları görüldü. Yaklaşık 20 ton hamsi 3 saatte tükendi. 

Balıkçı Kenan, vatandaşların ilgisini arttırmak için balıkları ücretsiz dağıttıklarını belirterek, "Balık çok ucuza satılıyor. Ancak yine de ilgi yeterli değil. Balığı sevdirmek için böyle bir şey yaptık. Bu sene de balık çok. Karadeniz adeta balık oldu" diye konuştu. 

Vatandaşlara balık dağıtan Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük de, geçen yıl palamut dağıttıklarını, bu sezon da bol olması nedeniyle hamsi dağıtma kararı aldıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 12:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?