3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

4 bin mahkum Silivri'ye taşınıyor

Bayrampaşa Kapalı Cezaevi’nde bulunan yaklaşık 4 bin mahkum, Silivri Kapalı Cezaevi’ne naklediliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Metin Şentürk, taşınma işleminin yaklaşık bir hafta sürebileceğini söyledi. 

Savcı Şentürk, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Silivri Cezaevi’nin tamamlanmasının ardından Bayrampaşa Kapalı Cezaevi’nde kalabalık koğuşlarda bulunan tutuklu ve hükümlülerin bugün Silivri Kapalı Cezaevi’ne nakledilmeye başlandıklarını açıkladı. Savcı Şentürk, Bayrampaşa H Tipi cezaevi’nde bulunan tüm mahkumları geçtiğimiz haftalarda çeşitli cezaevlerine naklettiklerini de açıkladı.

“DEVLET HER YERDE GÜVENLİĞİ SAĞLAR"

Şentürk, bir soru üzerine, Ergenekon soruşturmasının tamamlanmasının ardından duruşmanın Silivri Cezaevi’nde yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi. 

Şentürk, güvenlik gerekçesi ile duruşmanın Silivri Cezaevi’nde yapılmak istendiği iddialarına katılmadığını belirterek, “Devlet her yerde güvenliği sağlarö diye konuştu. Savcı Şentürk, Silivri Başsavcısı’ndan izin alınması halinde Ergenekon davasının Silivri cezaevi duruşma salonunda yapılmasının da mümkün olduğunu kaydetti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 16:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?