30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

45 ülkenin öğrencisi Taksim'de

Dünyanın öğrencisi Taksim’de buluşuyor!

 

Uluslararası Öğrenci Buluşması Cumartesi başlıyor

Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin organize ettiği “Uluslararası Öğrenci Buluşması 2009” 02-03 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul Taksim’de gerçekleşecek. Açılış etkinliği Saat 10.00’da Taksim Metro Sergi Salonu’nda yapılacak.

Dünyamızdan renkler ­- 45 Ülkeden Yüzlerce Öğrenci
Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan buluşmaya katılacak öğrenci gruplarının kendi ülkelerinin rengini, kültürünü, folklorünü yansıtacağı “Uluslararası Öğrenci Buluşması”nın teması “Dünyamızdan renkler” olarak belirlendi.

Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Buluşması”nda Türkiye’de bulunan 72 ülkenin misafir öğrencileri bir araya gelecek. İki yıldır yapılan ve yoğun ilgi gören programda 45 ülkenin öğrencileri stand açarak kendi ülkelerinin kültürel eşyalarını, enstrümanlarını, yerel kıyafetlerini, ülke haritalarını, ülke bayraklarını kısaca ülkelerini ve kültürlerini tanıtacaklar. Program boyunca farklı bölgelerden muhtelif dillerde müzik dinletileri sunulacak.


Misafir Öğrenciler davetli
Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Veysel BAŞAR, “Uluslararası Öğrenci Buluşması’na İstanbul’daki tüm misafir öğrencileri bekliyoruz” çağrısı yaptı.


Açılış Programı
İki gün sürecek olan etkinliğin açılış programı 02 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Açılış programı çerçevesinde farklı bölgelerden folklor gösterileri sergilenecek.

Afrika Usulü Mango ve Kerkede
Uluslararası Öğrenci Buluşması’nda ülkelere ait farklı lezzetler de ikram edilecek. Bunların başında Afrika usulü Mano ile Kerkede geliyor.


Etkinlik Bilgileri
02 -03 Mayıs 2009 - Taksim Metro Sergi Salonu -
Açılış Töreni: Cumartesi Saat: 10.00
Tel: 0212 621 27 43 – 47

..
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 02:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?